Posta Gazetesi Köşe Yazarı, Türk Psikiyatrist ve Seksoloji Uzmanı Haydar Dümen'in hayatını kaybettiği duyuruldu. 91 yaşındaki Nöropsikiyatri Uzmanı Haydar Dümen'in tüm müdahalalelere rağmen Koronavirüs nedeniyle yaşam savaşını kaybettiği belirtildi.

Gazeteci Mehmet Coşkundeniz, uzunca bir dönem hem mizahi hem de bilgilendirici yazılarıyla tanınanHaydar Dümen'in ölümü için yaptığı açıklamada; "Gazetemiz POSTA'nın yazarı, Haydar Dümen hocamızı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Türkiye'nin en renkli doktoruydu. Sadece cinsellik konusundaki yazılarıyla değil, hayvan sevgisiyle de tanınırdı. Nur içinde yatsın." dedi.

Haydar Dümen kimdir?

1930 yılında Uşak'ta doğan Haydar Dümen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1955 yılında mezun oldu. Nöropsikiyatri alanında uzmanlaşan Dümen, yaklaşık 25 yıl kamuda çalıştı. Emekliliğe hak kazandıktan sonra medya sektörüne giren Dümen, Posta'nın en çok tanınan yazarları arasında yer aldı. Mizahi ifadeleri ve gençlerin cinsellik hakkındaki sorulara bilgilendirici yanıtlar vermesiyle bilinen Dümen'in 24 eseri vardır.