Katıldığı bir radyo programında önemli açıklamalarda bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu, Ali Koç’un TFF yönetim listesine karışmasını ‘ahlaksızlık’ olarak nitelendirdi. TFF başkanlığının kendisine teklif edildiğini ama kabul etmediğini söyleyen Hacıosmanoğlu, bu karardan pişmanlık duyduğunu ve 1 yıl sonra aday olacağını ifade etti. Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Koç kendi kulübüne karışsın”

“Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’un TFF’ye koymak istediği isimleri istememiş olması ve bunu engellemeye çalışması terbiyesizliktir. Ali Koç kendi vereceği isimleri değerlendirmeli. Başka kulüplere karışmamalı. Ne demek ‘ben istemiyorum’! Sana ne kardeşim. Herkes kendi temsilcisini verir. Buna saygı duymak zorundasın.

“Adaylık teklifini geri çevirdiğime pişmanım”

Ahmet Nur Çebi, Nihat Özdemir’in istifasından sonra Kulüpler Birliği’nde TFF başkanlığı için; ‘benim başkan adayım İbrahim Hacıosmanoğlu’dur’ demiş. Hiçbir kulüp itiraz etmemiş. Sadece Ali Koç bana itiraz etmiş. O dönem işlerimin yoğunluğu sebebi ile kabul etmemiştim. Şimdi yaşanan gelişmeler sonrası, verdiğim o karara pişman oldum.

“Bu bir ahlaksızlıktır”

Ali Koç, Trabzonspor’un işlerine karışıyor. Bu adam kulüp yönetemez. Türk futbolunda dalkavukların önünü kesmeye çalışıyor Trabzonspor. Demek ki sizler kirli hesaplar peşindesiniz. Bir kulübün temsilci olarak göndereceği isime karşı çıkmak ahlaksızlıktır. Bu omurgasız insanlara Türk futbolunun ve kulüplerin teslim edilmesine üzülüyorum

“1 yıl sonra adayım”

Bu yeni seçilecek federasyon zaten 1 yıllık olacak. Gelişmeleri göreceğim. Omurgasızlık öne çıkarsa gelecek sene yapılacak olan TFF seçimlerinde başkan adayı olacağım. Bir yıla kalmadan bu konuda çalışmalara başlayacağım. Trabzonspor başkanı Ahmet beyden ricam, eğer bizim önerdiğimiz isimler Ali Koç’un itirazından dolayı TFF yönetimine alınmaz ise o da çıkıp TFF’yi tanımadığını deklare etsin. Bir yıl sonra biz bu işi (TFF) devralacağız”