Trabzon'da yapımına başlanacak olan Güney Çevre Yolu projesi için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma töreni; Bakan Adil Karaismailoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve çok sayıdaki siyasetçinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu şunları söyledi:

Söz vermiştik ve sözümü yerine getiriyoruz. Milletimizin bizi iktarada taşıdığı günden bu yana emekçi ve çalışanlarımızın yanında olduk. Bu vesileyle emekçi ve işçi kardeşlerimizin bayramını kutluyorum.

Hamdolsun dev projeleri tamamlıyor ve yenilerine başlıyoruz. Kanuni Bulvarı'nın önemli kısmını açtık. Bağlantı yolları ile 62 km'yi bulan bir proje. Açılış yaptığımız son kısımda 28 kilometrenin 18 kilometresini tamamladık. Bu yıl da projeyi Değirmendere'den sahil yoluna bağladığımızda şehir içi geçişe alternatif yol olarak hizmete sunacağız. Yine Araklı'daydık. 24 Nisan'da Araklı Bayburt yolu çalışmalarını başlattık. Karadeniz'den iç kesimlere ve güney doğuya uzanan daha hızlı ve ekonomik alteranatif yolun çalışmalarını başlattık.

Ankara - Sivas arası hızlı tren ile ilk seyehatimizi gerçekleştirdik. Milletimizin heyecanı ve coşkusu devam ettikçe bizim de enerjimiz bitmeyecek. 27 Nisan'da Sakarya'daydık. İlk yerli ve milli elektirikli treni hizmete aldık.

28 Nisan'da Adana'da gerdanlık gibi köprüyü açtık. Türkiye'nin en uzun 4. köprüsü olarak tarihe geçen önemli bir projeyi hayata geçirdik. Dün de Ordu'da Ünye Niksar Akkuş yolunun temelini attık.

Şu anda  Güney Çevre Yolu çalışmalarını başlatıyoruz. Doğu Karadeniz'in en büyük kenti Trabzon'umuzun şehir içi ve transit trafğini düzenlemek için projelendirdiğimiz poje 44 km uzunluğunda, 31 metre genişliğinde, 3 gidiş 3 geliş bölünmüş yol standartında projeye başladık. Çarşıbaşı Akçaabat devlet yolu ayrımı ile Yomra Arsin devlet yolu ayrımı arasında yol bitecek. 3 kısımda inşa edeceğiz. İlk etapta 16 kmlik kısmı yapacağız. Bu ilk kısım Akçakale'den ayrılıp mevcut sahil yolunun güneyinden Kavaklı ve Düzköy'ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü kavşağından devam edecek. Birinci etabın toplam uzunluğu 14.5 km olan yedi çift tünel 968 metre uzunluğunda 7 viyadükten oluşmakta. 16.5 ile 22.5 km arasında kalan 6 kmlik kısmı da ikinci etap olarak toplamda 4550 metre uzunluğunda iki çift tünel ve 380 metrelik iki viyadük, yine 22.5 ile 43.8 km arasında kalan 3. etabında da 21.5 kmlik toplamda 16.840 metre uzunluğunda 6 çift tüplü tüne ve 750 metrelik 5 viyadük yer almaktadır. Yaklaşık 44 kmden ulaşan güney çevre yolunun 36 kmsi 15 tünelle, 2 kilometresi 14 viyadükle geçilecek. Proje sayesinde karadeniz sahil yolunun akçaabat asin arasında kalan kesiminde şehir içi ve transit trafik birbirnden ayrılmış oluyor. Sahildeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırıyoruz.