Dolar kurunun son günlerde yeniden yukarı yönlü hareket etmesi akaryakıt fiyatlarına yeni zam beklentisi oluşturdu. Ortaya atılan iddialara göre ise Cuma gece yarısından itibaren benzine, Cumartesi gece yarısından itibaren motorine zam geleceği belirtiliyor.

Bilindiği üzere dolar kuru sert düşüş yaptığı sıra 10 TL bandına kadar gerilemişti. An itibari ile 13 TL seviyelerini geçmiş durumda. Dolar kuruna bağlı olarak ise akaryakıt fiyatlarına zam geleceği iddia edilenler arasında yerini aldı. Peki Benzin, Mazot (Dizel) ve LPG litre fiyatlarına gelmesi beklenen zam pompa fiyatlarına yansıtılacak mı? İşte detaylar…

Benzine ve Motorine 50 Kuruş Zam İddiası!

Akaryakıt fiyatlarına zam geleceği iddia edildi. Belirtilene göre benzinin Cuma günü gece yarısından itibaren, motorine Cumartesi gününden itibaren 50-60 Kuruşluk bir zam yapılması yapılacağı ifade edildi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından ise zamma ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Zamma ilişkin resmi bir açıklamanın gelmesi halinde zam oranın ÖTV’den karşılanıp karşılanmayacağı ve pompa fiyatlarına yansıtılıp yansıtılmayacağı belli olacak.