Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Koronavirüs (kovit-19) salgınının neden olduğu ekonomik durgunluktan etkilenen  ihtiyaç sahipleri için "Biz bize yeteriz Türkiyem" ismiyle başlattığı yardım kampanyasına destek oldu. 
 

Bir maaşını yardım kampanyasına bağışlayan Başkan Genç, ekonomik durumu yerinde olan bütün vatandaşları da yardım kampanyasına katılmaya davet etti. 
 

MEDENİYETİMİZİN VE İNANCIMIZIN GEREĞİ"
 

Türk milletinin yaşanan doğal afetler ve olağanüstü haller karşısında yaraların sarılması için  her zaman kenetlendiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Gün; birlik olma, yardımlaşma ve dayanışma günüdür... Korona virüs salgını bütün insanların sağlığını tehdit ettiği gibi ekonomik anlamda da bütün ülkeleri darboğaza sokmaktadır. Virüsün neden olduğu ekonomik yıkım ve daralmayla mücadele etmek için bütün ülkeler art arda ekonomik paketler ve yardım kampanyaları düzenliyor. Bu kapsamda yeni korona virüs salgınının ortaya çıkmasından sonra Türkiye'nin bu salgınla mücadelesi için her türlü tedbirin alınmasında öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Biz bize yeteriz Türkiyem' yardım kampanyasına biz de destek olalım. Türk milleti yaşanan doğal afetler ve olağanüstü haller karşısında yaraların sarılması için her zaman kenetlenmiştir. Hiç şüphesiz ki medeniyetinin ve inancının gereği olarak bugünlerin atlatılması için yine eline taşın altına koymaktan en ufak bir tereddüt duymayacaktır." dedi. 
 

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM"
 

Salgın sürecinin atlatılması için bütün toplum kesimlerinin birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmesi gerektiğini belirten Başkan Genç, şöyle konuştu:  "Korana virüs salgını kendini dünyada hissettirmeye başlamasından sonra devletimizin gerek ekonomik gerekse tıbbi bütün tedbirleri alarak salgının en hafif şekilde atlatılması için mücadelesini başarıyla yürütüyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak biz de imkânlarımız ölçüsünde salgın nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluktan etkilenen düşük ve dar gelirli vatandaşlarımız için elimizi taşın altına koyalım. Bu sürecin en az zararla atlatılması için bütün toplum kesimlerinin birlik ve beraberlik duygularıyla hareket ederek, yardımlaşma ve dayanışma seferberliği ortaya koyması çok önemli. Devletimiz korona virüs salgını nedeniyle aldığı tıbbi, ekonomik ve hukuku tedbirlere riayet etmek hepimizin sorumluluğudur. Deprem, sel gibi tabii afetler neticesinde ortaya çıkan yaraların sarılmasında, düzenlenen yardım kampanyalarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının etkilerini en aza indirmek için 'Çorbada bizim de tuzumuz olsun'... Az ya da çok, imkânlarımız ölçüsünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına biz de destek olalım."