Başkan Genç, yayımladığı mesajında Türkiye’de son yıllarda üniversite sayısının artmasıyla birlikte bilim ve teknolojide çok ileri noktalara geldiğine vurgu yaptı.

“KÜRESEL REKABETTE GERİ KALMAMAK İÇİN…”

Bir toplumdaki yüksek öğrenimin oranının toplumsal gelişmişliğin de bir ölçütü olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yüksek öğrenimin önemi her geçen yıl daha da artmaktadır. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüz dünyasında ülkemizin bu gelişmelere ayak uydurabilmesi ve küresel rekabette geri kalmaması için üniversite eğitimi vazgeçilmez bir unsurdur. Ülkemizin son yıllarda yakaladığı teknolojik ve bilimsel atılımlar sayesinde uluslararası arenada nasıl sözü geçen bir ülke haline geldiği hepimizin malumudur. İşte bu bilimsel ve teknolojik atılımları gerçekleştirenler ve gerçekleştirecek olanlar üniversitelerimiz, onlarda eğitim gören öğrencilerimiz ve ders veren bilim insanlarımızdır. Yüksek eğitim, Türkiye’nin bilim ve teknolojide ilerlemesi kadar demokraside, insan haklarında ve hukukun üstünlüğünde mesafe kat etmesi için de önemlidir. Muasır medeniyetlerin seviyesini yakalamanın tek yolu eğitime, bilim ve teknolojiye yapılan yatırımdan geçer. Bu anlamda ülkemizde yeni açılan üniversiteler, enstitüler, laboratuvarlar, teknokent ve bilim araştırma merkezlerinin bilimsel ve teknolojik atılım yapmamızda çok büyük etkisi vardır.” sözlerine yer verdi.

“ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRIYOR

Gençlerin milli ve manevi değerlere uygun olarak yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Genç, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Milyonlara varan öğrenci her yıl iyi bir üniversiteye yerleşmek için ter döküyor ve yoğun bir emek sarf ediyor. Çalışan, azmeden ve yoğun bir gayret sarf eden bütün öğrencilerimizin YKS sınavında başarılı olmasını ve istedikleri bölümlere yerleşmesini canı gönülden isteriz. Bu anlamda belediyemiz tarafından her yıl düzenlenen üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim gören yüzlerce öğrencinin yüksek öğrenim programlarına yerleşmesi bizi gururlandırıyor. İnşallah, bütün imkânlarımızı zorlayarak kursumuzdaki başarı oranını daha da artıracağız.”

“GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİNE ÖNEM VERMELİYİZ”

Türkiye’yi güçlü ve sağlam bir geleceğe gençlerin taşıyacağına dikkati çeken Genç, “Eğer medeniyet yarışında hep önde olmak istiyorsak gençlerimizin maddi ve manevi olarak eğitimine ve donanımlı bireyler olarak yetişmesine çok önem vermeliyiz. Sözlerime burada son verirken 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS sınavına girecek bütün öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. İstedikleri ve hedefledikleri bölümlere yerleşmeleri için Yüce Rabbimden niyazda bulunuyorum.” cümlelerine yer verdi.