Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, korona virüs salgınının neden olduğu ekonomik durgunluk ve daralma ile mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Bakanlığı tarafından açıklanan ekonomik istikrar kalkanı paketinin yaraların sarılmasında çok önemli olduğunu söyledi.

"SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI DEVREYE GİRDİ"

Salgın sürecinden etkilenen toplumun bütün kesimlerinin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde ekonomik sorunlarının çözüldüğünü belirten Başkan Genç, istikrar kalkanı paketi sayesinde durumun en az zararla atlatılacağını dile getirdi. Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 kapsamında 1-5 Nisan tarihleri arasında 2 milyon 111 haneye ödeme yapıldığını belirten Başkan Genç, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 2 kapsamında ise, 19 Nisan itibarıyla ihtiyaç sahibi 2 milyon 300 bin haneye 1000'er liralık nakdi yardım ödemelerinin başladığını söyledi.  İlk iki fazda  yardımdan 4,4 milyon hanenin yararlandığını ifade eden Başkan Genç,  3. faz sosyal destek programı başvurularının ise 20 Nisan itibarıyla e-devlet üzerinden başladığını kaydetti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, 3. faz destek programına başvuru şartlarını şöyle açıkladı:

3. faz desteğe, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar başvurabilecek.- Kamu işçileri, memurlar, emekliler ile İŞKUR'un kısa çalışma ödeneği ile işsizlik ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. -Bu kıstasların dışında olan tüm haneler destek için başvuruda bulunabilecek. - E-devlet üzerinden T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar pazartesi, "2" olanlar salı, "4" olanlar çarşamba, "6" olanlar perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuruda bulunabilecek. -Destek için cumartesi ve pazar günleri T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın başvurabilecek. Başvuruda gelir kıstası şartı aranmıyor.

Başvuruda;  iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.