OrtahisarBelediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Şehit Aileleri ve Gazilerimizle İftar Buluşmaları’ isimli programa Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ile çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı. Şehit aileleri ve gazi derneklerinin de iştirak ettiği programda Başkan Genç, masaları gezerek ailelerle bir süre sohbet etti, ‘hâl ve hatırlarını’ sordu. 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BUNU ATLATACAĞIZ”

Şehit ailelerine hitap eden Başkan Genç, deprem felâketine değinerek yaralarının dayanışma ruhuyla atlatılacağını belirtti. Genç “Çok şükür Ramazan ayına eriştik. Şu anda da orucumuzu çok şükür açtık. Hepinize hayırlı iftarlar diliyorum, afiyet olsun. Ülke olarak, millet olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Deprem bölgesine dört defa görevli olarak giden bir kardeşiniz olarak orada karşılaştığımız felaketi bizzat müşahede ettim. Ama ne mutlu bize ki, bu kadar zor bir süreci dayanışma ruhuyla beraber atlatıyoruz, atlatacağız. Ben bu vesileyle depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, makamları âlî olsun inşallah. Ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Büyük bir afet. Bu iftar sofrasında Cenab-ı Allah’tan bizi bu tür afetlerden korumasını diliyorum. Allah’ın izniyle bir ve beraberce bu süreci atlatacağız.” dedi. 
ED381E12-73D1-4589-8C11-E147E690A89E

“ÖNÜNÜZDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

Konuşmasında şehitlik makamının peygamberlik makamından sonra en yüce makam olduğuna dikkati çeken Başkan Genç, “Bu vatan topraklarında bir ve beraberce ilelebet yaşamamızı temin eden, bugün bu sofranın etrafından bizleri onurlandıran baş tacı şehitlerimizin aileleri önünde de saygıyla eğiliyorum. Bu vatanın birliği, bütünlüğü için şehadete eren bu yavrularımız şu anda bizim aramızdadır. Onlar ölmemiştir. Cenab-ı Allah kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de böyle söylüyor. ‘Onlar diridirler. Siz onları göremezsiniz.’ Allah bizi onları görmeye izin vermiyor ama onların hayatta olduğunu bize ayetiyle müjdeliyor. Peygamberlik makamından sonra bizim inancımıza göre en yüksek mertebede olan şehitlerimizin kıymetli ailelerine Allah cennette şehitlerimizle kavuşmayı nasip eylesin. Bizlere de evvel emirde onların şefaatine kavuşmayı nasip eylesin. Teşrif ettiniz, soframızı gururlandırdınız, onurlandırdınız. Kaymakamımızla birlikte sizlerle burada buluşmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Cenab-ı Allah daha güzel günlerde buluşmayı nasip eylesin. Bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, makamları âlîdir inşallah.” diye konuştu. 
09F429E8-F5FA-40CE-8D99-DDCF54939E43

“ÜLKE OLARAK HÜZÜNLÜYÜZ”

Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ise yaptığı konuşmada programın düzenlenmesinden dolayı Başkan Genç’e teşekkür ederek şöyle konuştu: “Gerçekten de ülke olarak, millet olarak zor günlerden geçiyoruz, çok hüzünlüyüz. Ramazan ayı ise acılarımızı paylaşma ayı... Bu tür programlar acılarımızın hafifletilmesi, yaralarımızın sarılması,birbirimizle yardımlaşma ve dayanışma için çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Ramazan ayının ruhu bu… Birleştirici, kucaklaştırıcı bir maneviyatı var. Bu vesilelerle bir kez daha depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İştirak ettiğiniz için ise sizlere en samimi teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerle burada olmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duydum. Ve bir kez daha hayırlı iftarlar diliyorum.”