“ACILARI PAYLAŞMA VE KAYNAŞMA GÜNÜ”

Mesajında bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak Türkiye’nin 6 Şubat’ta yaşadığı deprem felâketine değinen Genç, “Bu sene maalesef hüzün içerisinde, buruk bir şekilde bayramı idrak edeceğiz. Çünkü 6 Şubat’ta büyük bir deprem felâketiyle karşı karşıya kaldık. Bu felâketlerde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin, aziz Türk milletinin başı sağ olsun diyorum. Bu bayrama kavuşmanın şükrüyle, huzuruyla bütün hemşehrilerimizin, bütün milletimizin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, umut, kardeşlik, dostluk, mutluluk, acıları paylaşma ve bütün toplum olarak kaynaşma günü olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın bir kez daha manevi huzurunu ve saadetini yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bayramların özünde muhabbet, samimiyet ve sevgiyle kucaklaşmanın yer aldığına vurgu yapan Genç, “Ramazan Bayramı’nda sevgi ve muhabbetle birbirimizle, sevdiklerimizle, çocuklarla ve büyüklerimizle kucaklaşarak bayramın bütün sıcaklığını yüreğimizde hissedeceğiz.” dedi.

“SEVGİ VE MUHABBETLE BİRBİRİMİZE SARILALIM”

Ramazan Bayramı vesilesiyle İslâm coğrafyasında yaşanan savaş ve çatışmaların son bulmasını dileyen Genç, “Yüce Rabbimizden (C.C) bütün İslâm aleminde ezilen, hor görülen, baskı ve katliama uğrayan Müslümanların Ramazan Bayramı'nı birlik, beraberlik ve huzur içinde geçirmelerini diliyoruz. Ramazan Bayramı vesilesiyle dünyada ve İslâm coğrafyasında yaşanan savaşların, çatışmaların son bulması için Yüce Rabbimizden yardım diliyoruz. İslâm coğrafyasında ve bütün dünyada kutsal dinimiz İslâm’ın özü olan kardeşliğin, huzur ve barışın, birlik ve beraberliğin, sevgi ve hoşgörünün, yardımlaşma ve dayanışmanın her zaman öne çıkmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bizden hiçbir zaman bolluk, bereket ve rahmetini esirgemeyen Yüce Rabbimizin emir ve yasaklarını hayatımızda eksiksiz bir şekilde uygulamak için bütün Müslümanlar olarak kulluk vazifemizi layıkıyla yerine getirmeliyiz. Bayram dolayısıyla gönül kırıklıklarını, dargınlıklarımızı bir kenara bırakarak sevgi ve muhabbetle birbirimize sarılalım. Bu duygularla birlikte bütün vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum.” cümlelerine yer verdi.