İçişleri Bakanı Soylu'ya Ortahisar Belediyesi tarafından yapılması planlanan Boztepe Seyir Terası, Tarihi İpekyolu Projesi, Tünel Akvaryum Projesi'ni anlatan Başkan Genç, projelerle ilgili bakan Soylu'dan destek istedi. 

 

TURİZME DÖNÜK PROJELER 
 

         Yapılacak projelerin sadece Ortahisar için değil, bütün Trabzon için çok büyük önem arz ettiğini ve ekonomik değer oluşturacağını dile getiren Başkan Genç, "Turizm çeşitliliği oluşturmak için belediyemiz tarafından yapılması planlanan  Boztepe Seyir Terası, Tarihi İpekyolu Projesi ve Tünel Akvaryum Projesi, şehrimize yeni bir ekonomik değer katacak çok yönlü projelerdir. Şehrimize gelen turistler, bizden keyifli zaman geçirebilecekleri, gezip eğlenebilecekleri ve çeşitli turizm aktivitelerini birlikte yapabilecekleri alanlar istiyor. Turistlerin yanı sıra yatırımcılar da bu projelerlerle yakından ilgileniyor. Bugüne kadar bu konuyla ilgili birçok yatırımcıyla görüştük. Bu tür yatırımcıları şehrimize çekmek, onlara cazip imkânlar sunmak için yerel yönetimler olarak biz de gayret etmeliyiz. Turizm gibi çok yoğun rekabetin yaşandığı bir alanda, rakiplerimizle yarışabilmek ve şehrimize gelen turist sayısını artırabilmek için çok farklı turizm aktivitelerin yapılacağı tesislerin yapılmasını önemli bir konu olarak görüyorum. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Tünel Akvaryum, Ekopark, belediye hizmet binamız ve Tarihi İpekyolu Projemiz ile ilgili çok büyük desteklerini gördük. Bakanımızın Trabzon'a yapılacak proje ve yatırımlarla birebir ilgilendiği, yakinen takip ettiği hepimizin malumudur. Özellikle yasal prosedürlerin aşılmasında, bakanlıklardaki işlemlerin hızlandırılmasında Bakan'ımızın çok büyük destekleri oldu." diye konuştu. 
 

MERKEZİ YÖNETİMİN DESTEĞİ ŞART
 

         Yapılacak projelerin belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapılamayacak kadar büyük çaplı projeler olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Belediyemizin yeni döneminde vizyon projesi olarak gördüğümüz Tünel Akvaryum, Boztepe Seyir Terası ve Tarihi İpekyolu Projesi'nin hayata geçirilmesi noktasında bakanımızın destekleri olacaktır. Bunun için de kendisine müteşekkiriz ve minnettarız. Bugüne kadar ne istediysek Ortahisar'ımız ve Trabzon'umuz için istedik. Şehrimizin çıtasını daha yukarılara taşımak, ekonomik ve sosyal olarak şehrimizin önümüzü açmak için istedik. Ortahisar'ı her anlamda daha yaşanabilir bir hale getirmek için istedik. Yapacağımız projeler takdir edersiniz ki, belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçiremeyeceği kadar büyük ölçekli projelerdir. Merkezi yönetimin desteği olmadan bu projelerin hayata geçirilmesi mümkün değildir. O nedenle sayın Bakanımızdan ve Trabzonlu bürokratlarımızdan bugüne kadar destek istedik bundan s sonra da isteyeceğiz. Pek çok projemizi bu destekler  sayesinde hayata geçirdik." ifadelerine yer verdi. 
 

SOYLU HEYECANINI DİLE GETİRDİ
 

           Başkan Genç tarafından anlatılan projeleri büyük bir dikkatle dinleyen Bakan Soylu, geleceğe dönük bu tür projelerin yapılması için her zaman destek olduğunu bundan sonra da destek olmayı sürdüreceğini söyledi. Bakan Soylu, "Sayın belediye başkanımız projelerini anlatırken gerçekten de heyecanlanmamak elde değil. Özellikle de Tarihi İpekyolu Projesi... Kendisiyle  daha önce de bu projelerle ilgili görüşmelerimiz oldu. Bize bu projelerle ilgili detaylı sunumlar yaptı. Şimdi gelenin süreçle ilgili de bizi bilgilendirdi. Hepsi istihdam artırmaya dönük, Trabzon'a ekonomik değer katacak simgesel projeler. Bizim de temennimiz bu projelerin biran önce hayata geçirilerek Trabzon'un turizm anlamında daha güçlü ve güzel noktalara taşınmasıdır. Dolayısıyla bu projelere maddi ve manevi anlamda her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki, taş taş üstüne konulmak istensin, bir şeyler yapılmak için; bir niyet ve gayret ortaya konsun... Biz elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız ve vereceğiz de..." diye konuştu. 
 

Bakan Soylu'yu ziyaretinde Başkan Genç'e AK Parti milletvekili Salih Cora ile Ortahisar Belediye Meclis üyesi Ufuk Hoş da eşlik etti.