Ligin ilk yarısında 4-1 yenildiği Karagümrük ile ligin 35. haftasında kendi evinde karşılaşan Trabzonspor, rakibini güzel bir oyunla ve aynı skorla yenerek aldığı 3 puanla moral bulurken, Bjelica’nın önümüzdeki sezon oynatmak istediği oyundan fragmanları da biraz olsun taraftarlarına izletmiş oldu.

     Geçen hafta Fenerbahçe deplasmanında, farklı bir diziliş ile sahaya çıkan ve alınan mağlubiyet sonrası eleştirilen Bjelica, bugün daha dengeli bir oyun ve diziliş ile sahaya çıkınca, uzun süredir başarılı maçlar çıkaran Karagümrük’ü de haliyle mağlup etmekte çok zorlanmadı diyebiliriz.  8. dakikada Bartra ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, 14. Dakikada Diagne’nin golüne engel olamasa da, Trezeguet’in 20. ve 35. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 3-1 önde kapatırken, yine Trezeguet’in 51. dakikada attığı gol ile maçı 4-1 kazanmayı bildi. Abdülkadir’in ofsayt gerekçesiyle sayılmayan bir golünün haricinde sayısız gol fırsatlarını harcayıp, tarihi bir farkı kaçıran Trabzonspor’un, oynadığı oyunla, taraftarlarına da önümüzdeki sezon için ümit verdiğini söylemeliyim.

     Bjelica öncesinde, yana ve geriye oynamaktan, 90 dakikanın yarısını boşa harcayan ve çok adamla hücuma çıkmaya hasret bir takım izlerken, bugün ligin kuvvetli takımlarından birine karşı alınan farklı galibiyet ve kaçan tarihi fark, transfer hatalarına ve yanlış kadro mühendisliğine rağmen, bu kadronun yine de farklı bir oyun oynayabileceğini bize göstermesi açısından çok anlamlıydı. Çabuk ve dikine oyunun yanında, Trabzonspor’un karakterinde olan, çok adamla ani hücumdan örnekler gördüğümüz bugünkü maçın, önümüzdeki sezon için bize biraz olsun fikir verdiği kanaatindeyim. Bu sezon yaşanan transfer faciasından dersler çıkarılarak yapılacak yerinde ve düşük maliyetli transferler ile oluşturulacak takımın, önümüzdeki sezon yarışın içerisinde olacağına dair aldığımız işaretler umut vericiydi. Bu izlediğimiz ve beğendiğimiz fragman, önümüzdeki sezon ortaya koyacağımız oyunun bir bölümü ise, önümüzdeki sezonu iple çektiğimi söylemek isterim.