6 Şubat 2023 sabahı saat 04.17'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, 10 ilde etkisini hissettirdi. 7,7 büyüklüğündeki feci afet, büyük bir yıkıma yol açtı. Birçok vatandaş depremin ardından ankaz altında kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Hatayspor ile karşılaşan Kasımpaşa, 1-0 kaybedilen maçın ardından geceyi Hatay'da geçirdi. Sabah 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme Hatay'da yakalanan Kasımpaşalı futbolcu Fode Koita yaşadıklarını anlattı!

Kasımpaşa'nın Trabzonspor'dan kiraladığı Fode Koita Fransız medyasından L'equipe'e konuştu. Gineli oyuncu:

" Şiddetle yataktan atıldım ve bu acımasız uyanış beni paniğe kaptırdı çünkü ne olduğunu hemen anlamadım. Sonra her yerde hareket ettiğini gördüm ve sonra bunun bir deprem olduğunu anladım.

Düşen nesnelerden korunmak için bir masanın altına saklanmaya çalıştıktan sonra, ekip arkadaşlarına katılmak için hemen giyindim: " Mümkün olduğunca çabuk dışarı çıkmamız gerektiğini biliyorduk, çünkü daha az güçlü bir artçı sarsıntı hissettik. Şansımıza bulunduğumuz bina gerçekten sağlamdı ve yıkılmadı. Aşağı indiğimizde otobüse sığındık, bazılarının üzerini düzgün bir şekilde örtecek zamanları olmadığı için çok üşüdük. Gineli uluslararası oyuncu, binaya geri dönme yasağına karşı geldiğini itiraf ediyor. Böylece ağlayan çocuklara yardım etmek için olabildiğince çok şey toplamaya gittim: “Hiçbir şey yapmadan kalmam imkansızdı.’’