Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ve haziran ayında yeniden başlayacağı belirtilen Süper Lig, TFF 1. Lig ile Türkiye Kupası maçlarına ilişkin talimat yayınlandı.

Duyuruda, "Süper Lig ve TFF 1. Lig’de 2019 – 2020 Sezonunda kalan müsabakalar seyircisiz olarak oynanır." ifadelerine yer verildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Koronavirüs talimatında yer alan önemli maddeler şu şekilde:

Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

Müsabakada taç çizgilerinde 2’şer, kale arkalarında 1’er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapar. Top toplayıcıların yaşları 20 ile 30 yaş arasında olmalıdır. Top toplayıcılar eldiven ve maske takmalıdır.

Yedek Kulübelerinde kişilerin aralarında 2’şer koltuk boş bırakılarak oturulması zorunludur. Kulübede bulunma hakkı bulunan diğer kişiler aralarında en az 1 (bir) metre mesafe bırakılarak, yedek kulübesi ile aynı hizada olacak şekilde oturacaktır.

Takım araçları ve hakem araçları stadyuma en az 15 dakika zaman farkı ile giriş yapmalı ve aynızaman farkı ile stadyumu terk etmelidir.

"Talimatların tamamı için tıklayınız"