Trabzon Yomra Belediyesi Başkanı Mustafa Bıyık, dün gece aldıkları ani bir kararla Avrasya Üniversitesi'nin ilçede bulunan yerleşkesinin duvarlarını yıktı. 

Başkan Bıyık; "Halkımız tarafından kullanılamayan dolgu alanının büyük bir kısmını, duvarları yıkarak halkımıza açtık." diyerek kararı duyurdu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise bu gelişmenin ardından düzenlediği basın toplantısında; "İşgale uğradık, yerleşkemizi taşımaya karar verdik" dedi.

flas-gelisme-avrasya-kampusu-bosaltiyor.jpg

Ömer Yıldız; "Yomra'daki kampüsün faaliyetlerine son verdik. Personel ve öğrencileri riske atmadan diğer yerleşkelerimize alacağız. Can güvenliğimiz için buradaki yerleşkemizi taşımaya karar verdik. Burada işgale uğradık. Zor kullanılarak kanunsuz bir iş yapıldı. Adalete güveniyoruz, burada tedbirler alınana kadar eğitime son verdik.

avrasya-kampusu-bosaltiyor.jpg

Yomra Belediyesinin yaptığı bu icraat kelimenin tam anlamıyla bir eşkıyalıktır. Yomra Başkanı'nın bu icraatını protesto ediyor ve kınıyoruz. Bu gece yarısı darbecisi, Avrasya Üniversitesi'nin Yomra Kampüsünde eğitim-öğretim faaliyetlerinin huzur içinde yürütme imkanlarımızı tamamen ortadan kaldırmıştır. Bu yapılanlardan dolayı hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyururuz." ifadelerini kullandı.

Avrasya Üniversitesi, kriz geçene kadar Yomra yerine Yalıncak ve Pelitli'deki yerleşkeleri kullanacak.