61TRABZONHABER-HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “Fındık fiyatları bizi memnun ediyor diyerek bana göre Şubat ayı gibi fındık 20 lirayı görecek” dedi.

Bekar konuya ilişkin olarak 61trabzonhaber.com haber servisine yaptığı açıklamada, "Stoklarda fındık yok. TMO, Fiskobirlik ve Tarım Satış Kredi Kooperatifi de fındık alımı yapıp, güzel bir rekabet ortamı yarattılar. İhtiyaç var ama stokta da fındık yok. Bu nedenle fiyatlar istediğimiz duruma geldi. Avrupa ve ABD Türk fındığını öldürmek için fındık üretimine girdi ama aynı kalite, aynı lezzeti yakalayamadılar. Hal böyle olunca Avrupa ve dünya bizden fındık almaya devam ediyor. Bana göre fındık fiyatları ikinci ay yani Şubat gibi 20 lirayı görecek hatta belki de bir dilim üzerini de görecek” ifadelerini kullandı.

Bekar ayrıca fındığın pazara ilk indiği zamanki fiyatların düşük olmasının üzücü olduğunu belirterek, “Üzücü ve düşünülmesi gereken şudur. Üretici fındığı Eylül gibi pazara indirirken, bu fiyatlar neden 13-15 lira arasında tutuldu? Burada üreticinin aleyhine bir oyun mu vardı? Bunun sorgulanması gerekir. Çünkü üreticinin çoğu fındığı o aylarda düşük fiyatla elinden çıkarmıştı." dedi.