Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun ve Düzce'de son 2 haftadır düzenli olarak değer kazanan fındık fiyatlarının bu haftayı da en az 1 liralık artışla kapatması bekleniyor. Uzmanlar, söz konusu ivmenin fındık fiyatlarının uçuşa geçeceğinin bir kanıtı olarak gösterdi.
 

     19 Kasım Salı günü itibariyle düne göre 15-25 kuruş arasında bir artış elde eden fındık fiyatları 20 lira bandını geçecek. Satış sezonunun henüz kapanmamasına rağmen toptancıların stoklarını dolduran fındık, piyasadaki arza göre pazara sunulmaya devam edecek. 
 

     Uluslararası ve yerel firmaların belirlediği ölçütlerde fındık alımının süreceğini bildiren uzmanlar, bu durumun fındık fiyatlarını olumsuz etkilemeyeceğini savundu.
 

     Trabzon'da 17.75'e satılan fındığın bugün 18 lira üstünde alıcı bulduğu belirtilirken Giresun'da 19.5 lira bandı aşıldı. Samsun ve Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sezon başında 15-16 liraya stoğa giren fındık 19 Kasım 2019 Salı günü 18.5 liraya ulaştı. Ordu Ticaret Borsası verilerine göre taban alım fiyatı 16.5 lira olan tombul fındıkta ufak bir düşüş yaşandı.