Uzun yıllardır yaptığı hakemlik görevini geçen sezon sonu bırakan Fırat Aydınus                TV 8,5 kanalında yorumculuğa başladı ve Trabzonspor’un İstanbulspor ile oynadığı maçı yorumladı!

"İlk haftalar takımların sistem olarak oturması çok zordur. İstanbulspor sadece iki oyuncu alması, mütevazi bir takım görüntüsünde. Normalde Süper Lig'e çıkan takımlar silbaştan yaparlar ama onlar öyle yapmadı. Trabzonspor'u, çarkın dişlileri değişse bile sistemin çalışmaya devam ettiği Barcelona'ya benzetiyorum. Sistem olarak alışagelmiş bir sistemde oynuyorlar. Oyuncular çok nokta atışı olmuş. Süper Lig'de bu sezon Trabzonspor en güçlü aday yine. Maç iki takımın sportmence, hakem için zor olacak bir süreç geçmedi. Güvene dayalı bir ortam oluşmalı. Erce Kardeşler'in Trabzonspor'da olmasından dolayı kardeşi Arda Kardeşler Trabzonspor maçlarına atanmıyordu. Bizim bu durumu atlatmamız lazım artık.

Trabzonspor'un en büyük gol silahı Cornelius. Trabzonspor için biçilmiş kaftan. Süper Kupa maçında da aynı şekilde kalitesini gösterdi. Trabzonspor adına bu senenin en önemli oyuncularından bir tanesi olacak. Larsen ile birlikte. Abdullah Avcı duran toptan hiç gol yemeyen bir takım olduğunu söyledi İstanbulspor'un. Bu pozisyonlara çalışılmış ve iki gol de duran toptan atılmış.

Siopis'in eliyle faul yaptığı pozisyon: Bu pozisyon hakem için çok zordur. Hakem ayağa bakar. Bu kadar yakınsanız pozisyonda kaçırabilirsiniz. Bunu hakemin görmesi ve sarı kartı vermesi çok önemli. Arda Kardeşleri onu kendi yakalayabilsiyse tebrik edilebilecek bir sarı kart.

Trabzonspor bu maçta 10 korner kullanmış. Arka arkaya koyun çalışılmış ve nakış gibi işlenmiş. Ama ikinci golde kalecinin hatası var. Bu kadar yüksek gelen bir topu çıkıp alması lazım. Tereddüte düşmemen lazım. Çıkıp tekrar geri adım atarsan olmaz. Hakem için de önemlidir ilk kararı. Tereddür edersen bu şekilde golü yersin.’’ İfadelerini kullandı.