Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu'nun yardımcılığını yapmış olan Osman Necip Sevinç, Trabzon'un yeni dolmuş düzenlemesine isyan etti.
 

     Alınan kararlarda halka danışılmadığını söyleyen Sevinç, söz konusu projenin teknik anlamda da büyük sorunları beraberinde getireceğini savundu.
 

     Sevinç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Büyükşehir belediyemiz açıklamış. Dolmuşlar; Haziran 2020'den önce 12+1, 16+1 ve 17 kişinin üstünde yolcu taşıyan midibüslerden seçilen biri ile değiştirilecekmiş. Kararlar istişare ile alınmış -MIŞ (!) Bu istişarede HALK tabii ki YOK.

   Bu karar uygulansın,  bakınız birkaç ay sonra o mevcut küçük minübüsleri aynen eski dolmuş taksilerimiz gibi aramayacak mıyız (!)

    Hiçbir yol standardı olmayan daracık Uzun Sokak'ta, Maraş caddesinin birçok yerinde sıra sıra kocaman ve yüksek midibüslerden karşı kaldırımı görmek, mümkün olacak mı?

   Arka arkaya 4 belediye otobüsünün Uzun Sokak'tan geçtiğini, Zağnos ve Tabakhane köprülerinin doldurup estetiği nasıl bozduğunu bir düşünün?

   Ama aile böyle karar almış, ne desen boş... Halbuki mevcut boyutta modern minübüslerin durma, kalkmalarını disiplin altına alsan, Maraş caddesi ve diğer güzergahlarda yayaların yaya geçiti dışındaki yol kullanımlarını önlesen trafik rahatlar. Traparkları da birçok noktada yol kenarlarından kaldırsan 3-5 sene daha kazanır, bu arada otoparklarını ve raylı sistemini yaparsın.

    Benden söylemesi; minibüsler modernize edilmeli, ancak aşırı büyütülmemeli ve tercih de elektrikliler veya en sessiz motorlular dikkate alınmalı. Maraş caddesinde de dolmuş durağı olmamalı. Caddenin kaldırımları genişletilip yol iki şerite düşürülüp otokontrol ile akış sağlanmalıdır..

   Maraş caddesinde indir, bindir özel araçlarda dahil engellenmeli, acil durum için bir cep bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.