Spor

Erman Toroğlu: ‘’ Adının verilmesi yetmez heykeli dikilmeli!’’

Abone Ol

Trabzonspor ve Türk futbol tarihinin önemli isimlerinden gelen Ahmet Suat Özyazıcı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti!

Ahmet Suat Özyazıcı ile ilgili konuşan ünlü yorumcu Erman Toroğlu:

‘’ Ahmet Suat Özyazıcı abim öldü, Allah rahmet eylesin. Ahmet Suat Özyazıcı ile Özkan Sümer, Trabzonspor için tarihlerdir. Bu iki isim, Trabzon için çok şeydir. Size daha enteresan bir şeys öyleyeyim… O zaman 17 yaşındayım, ikinci ligde Ankara Güneşspor'da futbol oynuyorum santrfor olarak. Trabzonspor ile ligin ikinci maçını oynuyoruz.

Karşımda iki isim var oynayan, biri Ahmet Suat, diğeri Özkan Sümer. 3-1 yendik. Biz genç takımız, onlarda çok enteresan isimler var. Şevkiler, Necmiler, Ataylar... Sayabildiğiniz kadar... Şimdi bakın nereye geleceğim, Ahmet Suat ile Özkan Sümer, Trabzonspor için iki tarihtir. İki simge, iki kilometre taşı… Stat yapılıyor, tavşan torbasından Şenol Güneş çıkıyor. Şimdi dönelim geriye, Ahmet Suat, Trabzonspor Teknik Direktörü. Bakın adam neler yapmış…

4 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 5 Cumhurbaşkanlığı şampiyonluğu, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu. Peki şimdi gelelim yakın tarihe... Trabzonspor en son 38 yıl önce şampiyon olmuş. Neredeyse yarım asır. Peki 38 yıl sonra şampiyon olan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, çok maçına veya şampiyonluk maçına neyle çıkmış? Özyazıcı'nın kasketiyle. Yani şunu söylemiş, "Şapkamın altındayım". Hayır öyle söylememiş, "Kasketimin altındayım" demiş.

O kasket kim? Efsane. Efsanenin ismi ne, Ahmet Suat Özyazıcı. Bırakın o tesislere başka birisinin isminin verilmesini, o stadın girişine Ahmet Suat Özyazıcı ile Özkan Sümer'in heykelleri dikilmeli ve o stat öyle yaşamalı. Ama maalesef bizde böyle… Gelsenkirchen diye bir şehir var Almanya'da, biz onu Türkiye'de 'Yersenkirşen' yapıyoruz zaman zaman!’’ ifadelerini kullandı.

Abone Ol