Trabzonspor- Galatasaray arasındaki derbiyi Fanatik’teki köşe yazısında değerlendiren eski futbolcu Erman Özgür’den dikkat çekici açıklamalar geldi!

‘’ Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u bundan daha yorgun, moralsiz ve kalitesi eksik yakalayamazdı. İşin mücadele tarafında iyi gözükse de kalite eksikliği ve Galatasaray'ın iyi savunması Trabzonspor için kısır bir ilk yarı demekti. Cornelius'un etrafındaki tüm ışıklar sönmüş, Trabzonspor santrforu adeta karanlıkta kalmış gibiydi. Galatasaray savunma başarısını işin hücum kısmına taşıyamadı. Mertens'in hala maç eksikliğinin en iyi gözlemlendiği an Yunus'un servisinde Süper Lig kariyerinde ilk maçını oynayan Muhammet Taha'yı geçemeyişiydi. Yine de maçın istediğini yapan tarafı ilk yarıdan gol çıkmamasına rağmen Galatasaray oldu. Bu etki Abdullah Avcı'yı 2. yarıya Kouassi ve Gbamin hamlesi ile getirdi. Ancak oyunun dengesi ya da skor tabelasının değişebilmesi için gereken beceri, yetenek ya da kalite maçın neredeyse tamamında arandı.

Okan Buruk'un Gomis hamlesi sahanın tek üretken oyuncusu gibi gözüken Mertens pasında karşılığını buldu ama Gomis dışarı atınca tabela yine değişmedi. Sonuçta Trabzonspor için Galatasaray maçı özelinde skor ne olursa olsun ortaya çıkan gerçekler vardı. Bu kadro hem lig hem Avrupa'da iddialı olabilecek kalitede değil ve takviye şart. Galatasaray ise maçın sonunda tüm sezon boyunca takımı sürüklemesi beklenen yıldız oyuncuların form tutmasına muhtaç bir görüntü ile sahadan ayrıldı. Sonuçta 2 takım da aldıkları beraberlikten sonra bu maçı 'Kazanmayı hakettim' de diyemez.’’ İfadelerini kullandı.