Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup olan Trabzonspor ile ilgili Fanatik’teki köşe yazısında Erman Özgür:

‘’ Trabzonspor sezon başından beri farklı nedenlerle (Kötü oyun, sakatlık, yorgunluk gibi) yapılan rotasyonlara oyun olarak çek da iyi tepki vermemişken, İhsan Derelioğlu da kupa maçından sonra biraz da mecburiyetten rotasyonlu bir 11 ile başladı maça. Hedefsiz kalmış takımların genel olarak yaşadığı dağınıklık Trabzonspor'da da vardı. Fark yaratması beklenen Abdülkadir Ömür ve Bakasetas etkisiz, Maxi Gomez yalnız, Markovic ise çok şey yapmak istemesine rağmen yeterli olamadı. 1-2 Maxi Gomez denemesinde Günay başarılı oldu. Trabzonspor'a göre hedefini daha ciddiye alan Kasımpaşa ise dengeli oyunda Mounir ile enfes bir frikik golü bularak tabelayı lehine çevirmeyi başardı. Trabzonspor 2. yarıya orta sahayı Siopis'e bırakarak biraz risk alıp Visca ile başladı. Ancak çok adamla rakip sahada oynamak Trabzonspor'a değil Kasımpaşa'ya pozisyonlar getirdi. Fall-Uğurcan düellosunda Uğurcan yaptığı kurtarışlarla en azından takımını oyunda tuttu. Ancak o da daha fazla dayanamadı. Fall'un yaptırdığı penaltıda Eysseric golü atarak fişi çekti.

Trabzonspor'da ne bireysel ne de takım halinde maçı hisseden oyuncu bulmak neredeyse imkansızken, Kasımpaşa'da Mounir, Eysseric ve Fall galibiyete damga vuran oyuncular oldular. Trabzonspor sezonun kalanı için nasıl bir hedef bulur, oyuncuları nasıl motive eder bilmem ama daha uzun bir süre varken bu görüntüsü ile sezonun kalanı Trabzonspor için çileye dönüşür.’’ Dedi.