Trabzonspor UEFA Konferans Ligi Play off ilk maçında Larsen’in ayağından bulduğu gol ile Basel ile 1-0 yendi! Maç hakkında Erman Özgür Fanatik’teki köşe yazısında:

‘’ Yaşanan büyük felaketin tazeliğine, eleme maçlarının ilkinin genelde kontrollü geçmesine rağmen ilk yarı iki takım da haddinden fazla pozisyon buldu. Basel ilk bölümde Kade (2), Burger ve Zeqiri ile önemli şanslar buldu ama iyi vuruşlar gelmedi. 20 dakikadan sonra ise topa sahip olan Trabzonspor fırsatlar üretmeye başladı. Elindeki kadronun ideali sahada olunca kalite işin finaline kadar hissedildi Trabzonspor’da. Trezequet, Abdülkadir, Maxi Gomez ve Bakasetas maçı ilk yarıdan koparabilecek fırsatları harcayınca bol pozisyonlu ilk yarı golsüz bitmiş oldu. İkinci yarıya Trabzonspor daha güçlü bir oyunla geldi. Rakip sahaya çok oyuncu ile yerleşip Basel’i çıkartmadı. Larsen’in sol bek başladığı oyunda, gol onunla bulundu. Maxi Gomez’in savunma arkası koşusu, Trezeguet’nin şutu ve Larsen’in attığı gol günler sonra bir ülkenin az da olsa gülümsemesini sağladı.

Gol oyunu bir parça dengelese de Trabzonspor farkı artırmak için aramaya devam etti. Enfes bir Gomez golünün VAR’a takılması bu bölümün şanssızlığı oldu. Yine önemli olan bu kadar zor bir dönemde bir parça bile olsa moral bulmaktı. Trabzonspor tüm ülkenin bütünleştiği bir 90 dakikayı çok istekli şekilde oynayarak kazandı.’’ İfadelerini kullandı.