Bordo mavililer ligin 6. Haftasında Adana Demirspor’a 3-2 kaybedip kötü performansı sürdürdü!

Maç hakkında Fanatik’teki köşe yazısında değerlendirmelerde bulunan Erman Özgür:

‘’ Çok ilginç bir maç başlangıcı oldu. Bir taraf 4 tane özel santrfor seçeneği olmasına rağmen santrforsuz, diğer taraf Avrupa maçında top rakibe geçtiğinde yumuşak kaldığı bir maç oynamış olmasına rağmen çift santrforlu bir 11'le maça başladı. Santrforsuz Adana Demirspor orta sahada 10 numara özellikli 2 oyuncu ile üstünlüğü rakibine vermezken, çabuk kanat oyuncuları ile denedi ama golü duran toptan Rodriques'le buldu.

Trabzonspor ise pas yapmakta, dikine oynamakta zorlandığı ilk yarıda Gomes'in savunma arkadı koşusu ile kazanılan penaltıyla kaleye gitmeden Bakasetas'la golü attı. Oyun Adana Demir için iyi, oynadığı oyuna göre tabela Trabzonspor için iyiydi. Bu oyun önce Abdullah Avcı'yı değişikliğe itti. Soyunma odasından Gbamin ve kenar oynarken sırıtan Bardhi'nin yerine Hamsik ve Abdülkadir'le döndüler.

Ciddi zafiyet var

Ancak tempo olarak ilk yarı üstünlüğü olan Adana Demir yine çabuk hücumlarla etkili oldu. Geçiş hücumunun örneği niteliiğinde bir pozisyonda Yusuf Sarı'nın pasında Ndiaye ile golü de erken buldu. Trabzonspor için son iki maçta rakiplerin geçiş hücumlarında yaşanan zaafiyet neredeyse maçı kaybettirecekken sahneye yeni transfer Naci'nin enfes pasında Umut Bozok çıktı, nefis bir plaseyle tabelayı dengeledi. Maç boyunca gole yakın taraf Adana Demirspor pes etmedi, maçın yıldızlarından Onyekuru'nun getirdiği, Svensson'un asisti yaptığı son pozisyonda da Samet fişi çeken golü attı. Trabzonspor maçın hiçbir bölümünde rakibinden oyun, tempo ya da skor olarak daha iyi olmadığı maçta ağır bir mağlubiyet alırken yeni takım olmanın ve düşük tempolu futbolun bedelini ağır ödedi.’’ İfadelerini kullandı.