Trabzonspor’un bu akşam Ferencvaros’u konuk edeceği maç hakkında Fanatik gazetesindeki köşesinde yorumlarda bulunan Erman Özgür:

‘’ Trabzonspor için sezonun ilk yarısında yaşanan sakatlık ve beklenmedik ayrılık sancılarına rağmen ‘bay’ geçtiği haftadan sonra sahneyi iyi terk etme şansı ayağına kadar geldi. Grupta liderlik şansı olmasa bile Avrupa’da devam edebilmek çok önemli. Gruptan çıkmayı garantilemiş Ferencvaros’u yenip ligle beraber finali iyi yapması, sezonun ikinci yarısında özellikle de ligde Trabzonspor’u tekrar favori yapabilir.

Maç özeline gelince ilk maçta Trabzonspor’un başını ağrıtan; top rakibe geçtiği anlarda ilk müdahalelerde geç kalışıydı. Eksik olmasına rağmen Ferencvaros’a mağlup olmasının en önemli nedeni, topu geri kazanma süresiydi. İşin savunma kısmında iyi bir maç oynarsa, Bordo Mavililer’in Ferencvaros’a akan oyunda ya da duran toptan gol bulacağından eminim.

Futbolda en önemli detaylardan bir tanesi olan kazanma alışkanlığı, bu maçla başlarsa lige de yansıyacaktır. Trabzonspor adına maçın en kilit oyuncusu ise Bakasetas... Şu ana kadarki periyodu iyi geçiren Bakasetas’ın ceza sahası dışından atacağı şut ya da pas kalitesi Marek Hamsik’in tecrübesiyle birleşince takımın en önemli ve güçlü yanı haline geldikleri bir gerçek. Elbette bu ikiliye ön tarafta bir iki oyuncunun daha eşlik etmesi, işleri kolaylaştıracaktır.’’ İfadelerini kullandı.