Trabzonspor UEFA Konferans Ligi Play off ikinci maçında Basel’e 2-0 yenildiği Maç hakkında Erman Özgür Fanatik’teki köşe yazısında:

‘’Maçın içeride ya da deplasmanda olmasının çok önemi yoktu aslında. Basel eşleşmesinin kalite anlamında baskın tarafı Trabzonspor'du. Rövanşta da ilk düdükten itibaren oyun üstünlüğü Basel'e hiç geçmedi. Ancak Trabzonspor'un zaafiyetleri arasında savunma hattının formsuzluğu bir türlü iyileşmeyen bir hastalık gibi olunca, 3 stoperli savunma hattı yine bir savunma zaafiyeti göstererek daha 10 dakikada ilk maçın skor avantajını kaybettiği golü Amdouni'den yedi. Yine de ilk maçın iyilerinden Maxi Gomez'in yaptırdığı penaltı ile ayağına gelen fırsatı, Bakasetas'ın şanssızlığı ile geri tepince soyunma odasına mağlup gitti.

2. yarıya da Bruno Peres ve vitesi yükselterek döndü. Oyun üstünlüğünü aldığı anlarda gol gelmeyince Abdullah hocanın Umut Bozok ile cesaretli hamlesi de gecikmedi. Fakat Trezequet ve Umut Bozok üstün oyunda yakaladıkları fırsatları değerlendiremediler. Kalemize gelmekte zorlanan Basel futbol şanssızlığı yaşadığımız VAR dan dönen gol ve Lahoz'un ilk yarıda kırmızı kartı, ikinci yarıda Maxi Gomez penaltısını göz göre göre iptal etmesi ile oyunda kalmayı başardı. Savunma zaafiyetimizin nüksettiği 76. dakikada da Zeqiri ile 2. golü buldu. Trabzonspor bir eşleşmede kendisinden zayıf bir takıma karşı yaşanabilecek tüm şanssızlıkları yaşayarak, kötü hakem yönetimi ile, oyun üstünlüğünü iki maçta da vermeden, ahlar vahlar içinde elendi. Tam anlamıyla çok yazık oldu.’’ İfadelerini kullandı.