Trabzonspor’da teknik direktör arayışı sürerken listenin başındaki isim Sergen Yalçın! Fanatik’teki yazısında Erman Özgür bu ismin Trabzonspor’a neler katacağını yazdı:

‘’Türkiye’de her takım için Sergen Yalçın ismi doğru olabilir ama Trabzonspor özelinde sıkıntı sadece teknik direktör değil. Teknik direktör geldikten sonra başlayacak olan süreçte önce gönderilmesi sonrasında ise alınması gereken oyuncuları belirlemek ve paranın ne kadarına müsaade edileceği yani bütçe çok önemli.

Sergen Yalçın bu ligin dinamiklerini bilen, şampiyonluk yarışında yaşanacak baskıyı yönetebilen ama her şeyden önemlisi oyun okuması çok iyi bir teknik adam. Trabzonspor hocayı öncelikle projeleri ile ikna edebilmeli. Ve ne olursa olsun tamamlanmış kadrosunu sezon başı kampında hocasının önüne koyabilmeli. Aksi takdirde istikrarsız görüntü kaçınılmaz olur.

Şenol Güneş nasıl bir Trabzonspor efsanesi iken Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşadıysa, Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın da Trabzonspor’u şampiyon yapabilir. Yeter ki doğru şartlar ve doğru zemin oluşsun" dedi.