Bordo mavili takım yeni hocasıyla çıktığı ilk maçtan sahadan hüsran ile ayrılırken maç hakkında Fanatik’teki köşe yazısında Erman Özgür:

‘’ Trabzonspor yeni teknik direktörü ile ilk maçına Sivas deplasmanında çıktı. Maç değerlendirmesinden önce Bjelica'nın doğru işler yapıp yapamayacağını sezonun kalanından çok yeni sezonla beraber yapılması gerektiğini söyleyerek başlayayım. Kısa vadede daha disiplinli, pozisyona girmekte zorlanmayan ve hücum iştahı özellikle de üzerinde herhangi bir baskı olmadığı için Bjelica'dan beklentim. Uzun vadede ise bu takımın kalitesini artıracak, Trabzon şehrine ayak uydurmakta zorlanmayacak transferler, şampiyonluğu isteyen bir takımın güçlü oyunu ve altyapısından gelen, rekabete girebilecek oyuncular için şans vermesi en önemli kriterler. Maça gelince Sivasspor'un ilk düdükle beraber oynadığı savunmada agresif ve müdahaleli oyuna, Markovic'in akıl dolu golüne rağmen direnemedi Trabzonspor. Tempoyu yüksek tutan ve kenarları iyi kullanan Sivasspor, Trabzonspor'un yan top ve takım savunmasındaki tüm zaafları ortaya çıkardı. Uğurcan'ın kurtarışlarına rağmen Larsen'in atıldığı pozisyonda penaltıyı kazanan ve devamında Saiz ile golü bulan Sivasspor, eksik rakibine karşı hücumda daha da iştahlı oynadı. Erdoğan'ın, Gradel ortasında attığı kafa golü ile de ilk yarının sonunda oynadığı oyunun karşılığını geri dönüşle aldı.

2. yarıya Bjelica biraz daha topu ayağında tutmadan maçın bitmeyeceğini anladığı için Hamsik ile geldi ama Hamsik, Bjelica'nın hatırladığı Hamsik olmayınca o'nun kaptırdığı topta maçın yıldızı Saiz bir kez daha cezayı kesti. Oyun konsantrasyonunu hiç bozmayan Sivasspor rakibinin puan ümidini son yarım saate girmeden bitirdi, Caicedo ise son noktayı koydu. Sivasspor'da Saiz dışında Gradel, Charisis, Erdoğan ve Goutas ön plana çıkarken, Trabzonspor'da 4 gol yemesine rağmen sadece Uğrcan ayakta kaldı. Sivasspor maçı ihtiyacı olan bir takım gibi oynadı ve hak ederek kazandı. Trabzonspor tarafında ise Bjelica işinin ne kadar zor olduğunu ilk maçtan gördü. Trabzonspor için sezonun sonunu getirmek kadar transfer döneminde yapılacak hamlelerin çok fazla olduğu gerçeği de bu maçla bir kez daha ortaya çıktı.’’ Dedi.