Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 21. Haftasında deplasmanda Hatayspor ile karşılaştı.

Karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan bordo mavililerin eski oyuncusu Erman Özgür, maçı değerlendirerek “Artık Trabzonspor için sezonun kalanında hedef, maç maç bakılması gereken, şampiyonluktan ziyade ilk 3 sıra olmalı diye düşünüyorum.” dedi.

Özgür şunları söyledi;

“Trabzonspor öz güveni yüksek başladığı maç başlangıcında topa sahip olup, stoperlerini orta sahaya bastırarak rakip sahaya yerleşti.

Sezonun en istikrarlı kaliteli ismi Bakasetas'ın enfes pasında, sürpriz bir koşu yapan Bardhi kafayla golü atarak, olası stresli bir oyundan kurtardı Trabzonspor'u.

Volkan Demirel'in Lobjanidze üzerinden planladığı hücum etkinliği, Trabzonspor'u çok fazla zorlamazken, erken gol hızlı hücumlarda bulunması planlanan geniş alanları da bulamamasına neden oldu. İlk yarıda iki takımın da denemeleri vardı ama kaleciler tabelanın değişmesine müsaade etmedi.

Geri dönüş

2. yarıya Volkan Demirel en güçlü hamlelerini yaparak döndü. El Kaabi ve Riberio ile Hatayspor daha tehditkar bir takım oldu. Trabzonspor için kırılma anlarından birinde Siopis'in şutu direkten dönünce, pozisyon dönüşünde Bertuğ'un indirdiği topta El Kaabi golü atarak, adeta maçı tekrar başlattı.

Lobjanidze ortasında gelen Bertuğ golü ileHatayspor adına 5 dakika içinde geri dönüş oldu. Bu 2 golün en önemli ayrıntısı Trabzonspor stoperlerinin tüm defolarını ortaya çıkarmış olmasıydı.

Bu beklenmedik durum bu kez Abdullah Avcı'yı hamle yapmaya zorladı. Trezeguet ve Umut Bozok hikayeyi değiştirmek için oyuna girdiler. Ancak bu çok forvetli oyuna dönüş Hatayspor'un aradığı boş alanları bulmasını da sağladı.

Bertuğ boş kaleye kaçırarak, takımı adına maçın kırılma anında fırsatı kaçırdı. Trabzonspor'un geniş alanda telaşlı görüntüsü maçın son bölümünde Umut Bozok'un bir pozisyonu hariç, pozisyon bulmasına yetmedi.

Sonuçta yakalanan olumlu hava Hatay'da alınan mağlubiyetle dağıldı. Artık Trabzonspor için sezonun kalanında hedef, maç maç bakılması gereken, şampiyonluktan ziyade ilk 3 sıra olmalı diye düşünüyorum.”