Yeni açıklanan fiyatlarla, çay üreticilerinin ardından fındık üreticisinin de yüzünü güldüğünü belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Aktürk; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 salgınıyla beraber tüm dünyanın krizde olduğu bu dönemde açıkladığı fındık fiyatıyla üreticimizin yüzünü güldürmüştür. Kilogram alış fiyatı 22,5 TL ve ayrıca kilogram başına 2 lira destekleme ödemesi üreticinin bahçeye yüzü gülerek inmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

YABANCI ŞİRKETLERİN İNİSİYATİFİNE BIRAKILMAMIŞTIR 

Genel Başkan Aktürk üreticinin istediğinin olduğunu ve beklediği fiyatın açıklandığını ifade ederek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Giresun kalite kabuklu fındık için TMO’nun kilogram alış fiyatını 22,5 TL Levant kalite kabuklu fındık için ise 22 TL açıklaması devletimizin fındığına ve üreticisine sahip çıktığını göstermiştir. Fındıkta söz, sömürenin değil; alın teri dökenin, üretenin olmuştur. Fındığın fiyatı yabancı şirketlerin inisiyatifine bırakılmamıştır. Ümit ve beklenti içerisinde olan üretici istediğini almıştır” dedi. 

PAZARA İNMEDEN AÇIKLANMASI ÖNEMLİDİR

Fındığın fiyatının sezon öncesi açıklanmasının çok önemli olduğuna da vurgu yapan Genel Başkanı Aktürk, “Cumhurbaşkanımız, fındığın fiyatını pazara indikten sonra değil de sezon öncesi açıklaması da üreticinin beklediği bir hamle olmuştur. Fındığı tüccara açık hesap ile verme devri bitmiştir, üreticinin sözünün geçtiği dönem başlamıştır. Üreticinin sesine kulak veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kabine üyelerimize ve milletvekillerimize teşekkürü borç biliriz. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.