Trabzonspor Süper Lig’in 17. Haftasını 3-0’lık Giresunspor galibiyetiyle kapatırken oynadığı oyun kamuoyu tarafından beğenilmedi!
 

Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında Trabzonspor’un oyununu değerlendiren Engin Kehale:

‘’ Belli ki Fatih Karagümrük maçındaki yenilgi ve sakatlıklar Trabzonspor taraftarının moralini pek de azımsanmayacak şekilde bozmuş.

Başakşehir’in puan kaybettiği, hafta sonu derbinin oynanacağı, rakibin de son haftaların en formda takımlarından Giresunspor olduğu bir perşembe akşamında tribünlerin niceliksel ve niteliksel hali hiç iç açıcı değildi. Abdullah Avcı sezon başından beri birçok farklı sistem denedi saha içerisinde. Farklı kenarlar, farklı merkezler, farklı stoperler hatta zaman zaman farklı ön oyuncular. Ancak bu denemelerde set oyunu başarısı yakaladığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

SERGINHO VARKEN TEHLİKELİYDİ

Giresunspor karşısında orta sahası değişken, kenar oyuncuların içe geldiği, iç oyuncuların zaman zaman kenara çıktığı, Trezeguet’in de yarı serbest şekilde ön tarafta dolaştığı bir sistem vardı. Aslında topu kaybedince çabuk baskı yaptığı anlar da vardı bordo mavililerin ancak o baskılarda top kazanılmadığında savunmada kırılganlık yaşandığına tanık olduk. Özellikle Serginho oyundan çıkana kadar topun yönünü çabuk değiştirerek Hakan Keleş’in takımının tehlikeli olmasını sağladı.

BARDHI'YE DESTEK GEREK

Enis Bardhi’ye karşı artık o kadar bir tahammülsüzlük var ki saha içerisinde en ufak bir hatasında uğultular yükseliyor. Makedon oyuncu özellikle merkeze yaklaştığında tempoyu artırmasına, takımın hızını yükseltmesine rağmen dünkü homurtuların ardından iyi performans veremedi, bundan sonra da verebilir mi emin değilim. Taraftarın oyuncuya tepkisini anlamlı bulan ya da doğal protesto hakkı olarak gören birisi değilim. Pazarlamada win/win, yani kazan/kazan ilkesi vardır ama bu tepkiler genelde kaybet/kaybet sürecine doğru gider. Bordo mavili taraftarlar, takım hâlâ rekabetçi bir konumdayken oyuncularını aşağı çekmemeli.

ÇİZGİLER ÇÖZÜLMEZSE GELİŞİM ZOR

İki korner, bir kontra golüyle gelen galibiyet zirve yarışından kopmamak için değerli ama oyunun tatmin etmesi için çizgilerden verim alınmak zorunda. Ne beklerden ne kanat oyuncularından -Trezeguet de içe kat ettiği için- oyunu enine genişletme noktasında destek alabiliyor Trabzonspor. Oyun merkeze sıkışıp kalıyor. Djaniny’nin kısa süreli hareketliliğinin bile yarattığı farkı gördük. Abdullah Avcı bu sorunu transferle mi, yoksa saha içi yerleşim değişikliği ile mi çözer bilemiyorum fakat tribünlerin artık saha içerisinde gelişim görmek istediği aşikar.’’ İfadelerini kullandı.