61TrabzonHaber-

Ak Parti’de ilçe kongre süreci devam ederken İl Başkanlığı için de saflar belirlenmeye başladı. Daha önce Selahattin Çebi, Hakan Terzioğlu Haydar Revi yoksa biz varız açıklamasında bulunmuşlardı. Ayrıca Mehmet Karaoğlu’nun da bir hazırlık içinde olduğunu da duymuştuk.

Bu sefer ise Haydar Revi’nin yönetiminden Elektrik-Elektronik Mühendisi olan Enes Aslan’ın da İl Başkanlığı için hazırlık yaptığını öğrendik. Kendisinin sosyal medya hesabında henüz böyle bir açıklama göremesek de kulislerde adı geçmeye başlayan Aslan’ın yakın bir zamanda bu adaylığını resmi olarak açıklama planı yaptığı bilgisine ulaştık.

Üniversite yıllarında Refah Partisinde siyasete başlayan daha sonra 2001 yılında Ak Parti kuruluşunda kurucu il yönetiminde yedek üye olarak bulunan Aslan, Merkez İlçe Yönetiminde görev aldıktan sonra son 6 yıldır Revi’nin ekibinde. 

Tabii Haydar Revi görevine hala devam ederken üstelikte kendi yönetiminden birinin İl Başkanlığına adaylık planlaması Revi’nin ekibindeki çatlakları göz önüne seriyor.

Enes Aslan’ın partideki bazı problemli meselelere yüksek tepki verdiği parti tabanında biliniyor. Bundan dolayı da Haydar Revi’den ziyade Revi’nin yakın çalışma ekibiyle de fikir ayrılıklarına düştüğünü duymuştuk. Bu fikri ayrılıkları yürüttüğü Mali-İdari İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasıyla sonuçlanmıştı.

Aslan görevden alınmasından ziyade özellikle daha önce başkanlığını yaptığı birimde görevlendirilmesinden dolayı tepkisini, bunun kendisini istifaya zorlamak demek olduğunu ve kendisini incittiğini ise yakın çevresiyle paylaşmıştı.

Enes Aslan özellikle Ankara ve İstanbul’da partinin üst düzey yetkilileriyle iyi ilişkileri ile biliniyor. İl Kongre tarihi yaklaştıkça daha yeni adayların da çıkması muhtemel. Biz de yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.