Abdullah Avcı'yı dinliyorum maç sonrası. "Adım adım bu takım evrilecek, takım olacak" diyor. Hocamızın söylemi hem çok doğru, hem de yönetim denen organ için bir itiraf gibidir. 

Çok eleştirdiğim, büyük israflar ile adeta kulübü ekonomik uçuruma yuvarlayarak Muharrem Usta'nın, ağırlıklı olarak kurduğu ve takım olma olgusunu kazanmış bir kadroyu dağıtmak, hangi aklın eseriydi! Yorumcuların ve özellikle Trabzon başkanının şişirmeye çalıştığı bir takımdan bu sezon bir hayır gelmesi mucize olur. Sosa, Novak, Sörloth! Daha önemlisi Yusuf Yazıcı! Bu isimleri hangi akıl, hangi amaca hizmetle göndermiştir?  Sen gel, gül gibi takımı dağıt, yerlerine ne olduğu belirsiz yabancıları doldur! Sonra kalk; utanmadan, sıkılmadan umut dağıtmak, taraftarı boş sözlerle tatmin etmek için tiyatrovari sözlerle hayal dağıt! Neymiş, efendim Trabzon düzeliyormuş da, son üç maçta bir gol yemişmiş! Kimi kandırıyorsunuz? Ayıp değil mi? Şark kurnazlığına gerek yok. Sözü edilen 3 maç, ligin bu haftasına kadar ki en kötülerinden Erzurum, Ankaragücü. Sivas ise geçen yılın uzağında, üstelik yorgun, üstelik 4 as oyuncusundan yoksun. Ve böylesi sıradan takımlarla iki maçı içeride oynamışsınız ve de hiç birine karşı bariz bir üstünlük kuramamışsınız. Neymiş efendim, Trabzon artık gol yemiyormuş! Bakın siz futbol alimlerine....

Trabzonspor, fikstür gereği en kolay rakiplerle oynuyor. Hatay ve Galatasaray maçlarına kadar da bu ligin kolay takımları ile oynayacak. Trabzon tat vermiyor. Geçen yılın, dirençli ekibi, korku salan takımı, şimdi Avcı'nın da dediği gibi en az on haftaya daha ihtiyaç duyup adım adım gelişmeyi bekleyecek. Burada en masum olan Abdullah Avcı'dır. Bana göre sayın Avcı'nın sezon sonuna kadar sabır isteme hakkı da vardır. Peki ya yönetenler! Ya siyasilerin önünde el pençe divan duranlar! Size soruyorum , bu takımın iskeletini neden dağıttınız? Bu taraftarın en az bir yıl, bana göre daha fazla bir zaman takım olabilmek için beklemesini gerektirecek sebep neydi?  Bugün umut vermeyen Trabzonspor'un sorumlusu başkan ve asbaşkan, en masum olanı ise Abdullah hocadır. Hoca haklı olarak sabır istiyor. Ne diyelim 'ya sabır'...Nasıl olsa çocuktuk, hızla toprağa gidiyoruz ve 36 yıldır bekliyoruz. Bari bu sabırdan çocuklarımız nasiplense!