Sakatlıklardan dolayı haftalardır ilk 11 kurmakta zorlanan Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman; lig lideri Aytemiz Alanyaspor'un karşısında Obi Mikel ve Sosa'nın yokluğunda ön libero bölgesinde Majid Hosseini ile maça başladı. 
 

Uzun süredir sahalardan uzak olan ve maç eksiği yüzünden tam olarak kondisyonunu bulamamasından olacak ki; Abdulkadir Parmak, mücadelenin ilk çeyreğinde çok fazla top kaybı yaptı. 


Maçın 25. dakikasında Trabzonspor’un atakta olduğu bir pozisyonda topu kontrol etmekte zorlanan Abdulkadir, yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra zaten eksik olan Trabzonspor orta sahası  top yapmakta zorlandı ve ilk yarının sonuna kadar Alanyaspor baskı kurdu. Ara ara çaldığı toplarla kontra ataktan gol atmaya çalışan Trabzonspor final paslarını doğru kullanamayınca pozisyon üretemeden geri döndü. Abdulkadir’in atılması ile fazlaca pozisyon bulan Alanyaspor söz konusu pozisyonların birçoğunda kalesinde devleşen Uğurcan'ı geçemedi.

*****

Bir kişi eksik Trabzonspor ikinci yarıya baskılı başladı ama pozisyon yapmakta oldukça zorlandı. Sahada bir kişi fazla olmasına rağmen Nsakala hariç beklerini çıkarmayan Alanyaspor, kesici özellikli ön liberosu Ceyhun Gülselam'ı oyundan alıp  yerine hücumcu ve 2. bölgeyi hızlı geçen Djalma Campos'u sahaya sürerek maçı kazanmak istediğini gösterdi. 
 

*****

Maçın 63. dakikasında köşe vuruşu sonrası kazanılan penaltıyı gole çeviren Majid Hosseini takımını 1-0 öne geçirdi. 
 

Sol taraftan gelen ortada Uğurcan topu elinden kaçırdı. Cisse'nin boş kaleye gönderdiği topu Novak çizgi üzerinden son anda çıkarmayı başardı. Ve yine kullanılan köşe vuruşu sonrası VAR'dan gelen uyarıyla kazanılan penaltıda topun başına yine Majid Hosseini geçti. Bu sefer topu kaleciye nişanlayan İranlı, Trabzonspor taraftarının, mücadelenin son dakikalarını stres altında geçirmesine sebep oldu. Kaçırılan penaltıdan sonra; Trabzonspor'un  skoru tutmak ve Alanyaspor’un da gol bulmak için karşılıklı verdiği müthiş mücadeleye sahne olan dakikalar başladı. 


Trabzonsporlu savunma oyuncularının yıldızlaştığı maçta başka gol olmayınca Trabzonspor kaleyi bulan iki şutununda penaltı atışından geldiği bu kritik karşılaşmayı bu sezon ilk kez gol yemeden tamamlayarak kazandı.  

*****

"Normalde hakem ile ilgili konuşmayı sevmem fakat kırmızı kart pozisyonu için her ne kadar kırmızı kart olabileceğini kabul etsem de daha geçen hafta Göztepe maçında Sosa'ya yapılan hareket kadar net kırmızı kart olduğunu söyleyemeyeceğim. 
 

Ki hakem bu pozisyondan sonra kontrolü tamamen kaybedip eyyam yapmaya başladı. Sonraki kazanılan penaltılar da bunun sonucuydu. Maalesef; Spor Toto Süper Lig'de hakemlerin bir standardı yok. VAR uygulamasını gerektiği yetkinlikte ve verimlilikte dahi bile isteye kullanamadığımız kanısındayım.
 

Kabul etmeliyiz ki hakemlerin bu performansındaki yanlışlar hiçbir zaman Anadolu takımlarının lehine olmuyor. O yüzden bu sezon ilgimizin dizayn edildiği iddialarını bir komplo teorisi olarak görmekten artık çok uzağım. 
 

Öte yandan; maçın son dakikalarında kafasına aldığı darbe ile sakatlanarak hastaneye kaldırılan Sörloth'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Çok şükür ki önemli bir şeyi yokmuş..."


*****

Maçın 38. dakikasında Trabzonspor tribünlerinden sahaya atılan yabancı maddelerin bu sezon 29.000 seyirci ortalaması ile oynayan Trabzonspor taraftarına hiç yakışmadı. Bir sonraki iç saha maçı Galatasaray'a karşı tribün cezası alması anlamına gelmesi derbi maçlarında stadı hınca hınç dolduran Trabzonsporlu tüm futbolseverleri üzdü.
 

*****

Bu kritik karşılaşmada; tüm sakatlıklar ve eksikliklere rağmen maçın üçte ikisini 1 kişi eksik oynayan Trabzonspor, lig liderine karşı galip gelerek ligdeki iddiasını sürdürdü. Sakatların dönmesi ile Trabzonspor gerçek gücünü kazanacak ve alışık olduğumuz futbolunu oynayacaktır. 


*****

Maç öncesi ısrarla oynamak isteyen ama Trabzonspor Sağlık Kurulu'nca verilen rapor doğrultusunda Ünal Hoca tarafından riske edilmeyen Sosa'nın, milli ara nedeniyle yönetim tarafından izin verilmesine rağmen tribünde olarak takıma destek olmak istemesi; 2010-11 ruhunun geri döndüğünün en önemli işareti olsa gerek. 
 

Trabzonspor’a bu maçı kazandıran ve Şampiyon yapacak ruh işte budur.
 

Selam ve saygılarımla