UEFA Avrupa Ligi grup maçlarının ilkinde, deplasmanda Macaristan’ın Ferençvaroş takımı ile karşılaşan Trabzonspor, Kopenhag’da olduğu gibi, maçın başında yediği erken gol ile adeta maça yenik başlarken, 16. Dakikada, rakibinin 10 kişi kalma avantajını da kullanamayınca, maçtan 3-2 yenik ayrılıp, Avrupa Ligi grup maçlarına mağlubiyet ile başlamış oldu.

     Maçın 5. dakikasında, Trabzonspor defansının arkasına atılan top ile buluşan Nguen’in attığı gol ile 1-0 mağlup duruma düşen Trabzonspor, Civic’in 16. dakikada atılması ile oyunu ve skoru eline alacağı görüntüsü verdiği anlarda, yine orta sahada yaşanan bir top kaybı ile gelişen atakta, Traore’nin golüne engel olamayınca, skor 2-0 oldu. Maçın 39. dakikasında Bakasetas’ın pasında, Trabzonspor’un yeni transferi Gomez’in attığı gol ile skoru 2-1 yapan ve  2. yarı için ümitlenen Trabzonspor, 44. dakikada, Hugo’nun koluna çarpan topta verilen penaltı atışını kullanan Nguen’in golüyle, soyunma odasına 3-1 mağlup gitmek zorunda kaldı.

     Oyunun 2. yarısına, Hamsik, Yusuf Yazıcı ve Eren’i alarak başlayan Abdullah Hoca, topla oynama yüzdesini eline geçirip, rakip alanda baskı kurmasına rağmen, 71. dakikada gelen Umut ‘un golünün haricinde skoru artıramayınca, maalesef Avrupa Ligi gruplarına mağlubiyet ile başlamış oldu.

     Ferençvaroş’un 2. golünde, VAR incelemesine rağmen gol kararı verilmesi, bana göre yanlıştı. Zira bu pozisyonda, son olarak topla buluşan Traore, ofsayt pozisyonundaydı. Maçın son dakikalarında, Trabzonspor’un Yusuf ile kazandığı gol, VAR incelemesi sonucu ofsayt nedeniyle iptal edildi. Zira, bu pozisyonda top, Yusuf’a rakipten gelmişti.

     Son olarak Abdullah Hocama seslenmek istiyorum. Sayın Hocam; Maç öncesi konuşmanızda, Ferençvaroş’un çok hızlı oynadığından bahsetmiştiniz. Yediğimiz ilk gol, sizce Trabzonspor seviyesinde bir takıma yakıştı mı? Neden önlem almadınız? Bazı futbolculardaki ısrarınızın takıma zarar verdiğinin farkında değil misiniz? 11 yılın ardından şampiyon olmamızda, 38 yılın ardından da şampiyonluk kutlamaları yapmamızda çok büyük katkınız var. Çok teşekkür ediyoruz. Size minnettarız. Yalnız, geçen sezonun son 10 maçından bugüne kadar ne oynadığımızı  bize açıklayabilir misiniz? Trabzonspor’un dörtte bir maliyetine kurulmuş Ferençvaroş’un, 10 kişi kalmasına rağmen oynadığı doğru oyundan, sanırım siz de payınıza düşen dersi alırsınız. Bugün basından öğrendiğimiz kadarıyla, sözleşmeniz 2 yıl daha uzatılmış. Hayırlı olmasını diliyorum. Yalnız bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Sanırım biraz inatçısınız ve bu oyun sisteminde de ısrar etmeye devam edeceksiniz. Size naçizane önerim, Başakşehir’de sizin oyun sisteminize itiraz edecek kimse olmayabilir ama burası Trabzon. Değil 2 sene, 20 sene sözleşmeniz olsa bile, bu oyun devam ettiği müddetçe, akıbetinizin değişmeyeceğini üzülerek söylemek zorundayım. Gelin, yol yakınken bu kadronun hakkını verin. Mourinho’nun dediği gibi, topa çok sahip olup eve götürseniz bile size puan vermiyorlar. Bugün maçın son uzatma dakikasında, hala takımın yan pas yapması, adeta el freni çekilen otomobilin, ilerlemek için  boşa giden çabası görüntüsünü veriyordu. Lütfen bu takımın “El Freni” olmayın…