Bu sezon sakatlıklarla boğuşan ve ideal 11'inden 6 eksikle maça çıkan Bordo mavililer, Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup ederek üst üste 2. galibiyetini aldı. Puanını 22 yaparak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor'un zirve sahipliği de Sivasspor'un Kayseri'yi geçmesiyle kısa sürdü.
 

*****

Sakatlıklarından kurtulan Obi Mikel'in ön liberoda, Sosa'nın daha merkezde oynayarak sahalara döndüğü maçta 3-6-1 gibi orta sahası kalabalık bir Trabzonspor ile Ünal Hoca Ankaragücünün pas yapmasını ve atak yapmasını engellemek istedi. 

Obi Mikel, Sørloth ve Yusuf Sarı’nın yıldızlaştığı maçta stoperlerin birbiriyle oynadıkça uyum sağlamaya çalıştığını söyleyebiliriz. Pereira'nın tüm ataklara katıldığı gibi yeri geldiğinde ters kademeye girerek savunma zaaflarını giderdiğini ve eski formuna dönmeye başladığını gördük. Campi ağır olsada çok dengeli ayağı sağlam basan ve topu ileri taşımada yeterince iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. 

Trabzonsporda; en çok topla buluşan, en çok isabetli pas yapan, en çok ikili mücadele kazanan, en çok top çalan ve en çok topla oynayan oyuncu John Obi Mikel oldu. Obi Mikel'in uzun süren sakatlıktan sonra geri dönmesi Trabzonspor’un orta sahada daha derli toplu olmasını sağladı. 

*****

Sørloth formda başladığı sezonda ekürisi Ekuban'ı kaybettikten sonra biraz bocalasa da tekrar formunu buldu. SørlothEun en önemli özelliği beraber oynadığı oyuncuların performanslarını arttırabilecek teknik kapasiteye sahip olması... Deplase oluyor, fuleli koşuları var, ayakları çok sağlam, hava toplarının birçoğunu alıp indirerek servis yapıyor, golü kokluyor; asist konusunda da çok gayretli topu ayağına istemek yerine ver kaçlarla sonuca gitmeye uğraşıyor ve fiziğine göre hızlı-atletik bir oyuncu. Sadece topla değil topsuz oyunda da çok dikkatli ve motive o yüzden izlemekten keyif aldığımız bu yıldızın Trabzonspor’a  transferi konusunda yönetimin büyük bir iş başardığını söyleyebiliriz. Belli bir maç sayısı ulaştıktan sonra 6 milyon euroluk satın alma opsiyonu ile beraber 2 yıllık kiralama hem anlaşma olarak hem de oyuncu özelinde müthiş bir iş. 
 

*****

Yusuf Sarı gittikçe yükselen form grafiği ile Avrupa Şampiyonası’nda Şenol Güneş’in en önemli alternatifleri arasında olacağını gösterdi.

Kaleci Erce; takımı ne kadar benimsediğini hem gol sonrası gösterdiği sevinç seromonisi hem de bugünkü performansıyla Trabzonspor taraftarına kanıtladı.

Ünal Hoca’nın sonradan oyuna aldığı Cafer Tosun ve Fıratcan Üzüm de sahaya girdikten sonra mükemmel işler yaptı. Cafer Tosun soğukkanlılığı ile Ünal Hoca'dan daha fazla süre alacağını kanıtladı.

Yeni teknik direktörü Mustafa Kaplan’la kötü gidişe dur diyemeyen Ankaragücü ise 9 puanla 17. sırada kaldı.
 

*****

Gelelim maçın önemli anlarına... 
 

Trabzonspor maça çok  etkili başladı. 6. dakikada Kitsiou'nun, Yalçın Ayhan'a göndermek istediği topu araya girerek önüne alan Sørloth meşin yuvarlağı biraz sürdükten sonra ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
 

18. dakikada Canteros'un kullandığı serbest vuruşta önce direğe ardından da kalecinin sırtına çarpan top kornere gitti. 23. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta top iyi yükselen Obi Mikel'in üst direğe takıldı.30. dakikada Sosa'nın ortasında ceza alanı içinde Yalçın Ayhan topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak Sörloth'un önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda Yalçın Ayhan'a çarpan top ceza sahası dışına çıktı. Trabzonspor Uzun süre bu pozisyona penaltı diye itiraz etti. 
 

42. dakikada Sosa'nın şutunda kaleci Korcan Çelikay topu sektirince meşin yuvarlak Sörloth'un önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci tehlikeyi önledi. Devrenin son anlarında ev sahibinden Faty, ikinci sarısını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Trabzonspor üstünlüğünde sona erdi.


İkinci yarıya da hızlı giren Fırtına, 49'da golü buldu. Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme ters tarafa güzel bir pas yolladı. Topla buluşan Yusuf Sarı önünü boşaltırken şutunu yolladı: 0-2 
 

56.dakikada sağ tarafta topla buluşan Yusuf Sarı, topu Pereira'ya aktardı. Portekizli'nin içeri çevirdiği top Sörloth'u geçip Nwakaeme'nin önünde kaldı. Nijeryalı yıldız, düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı. Kalan sürede başka gol olmazken Trabzonspor 3-0 kazandı.

10 kişi kalan Ankaragücü pozitif futbol oynamaya çalışsa da bazı mevkilerde çok eksikleri olmasının acısını gördü. Ankaragücü'nde Sedat Ağçay yaşı ve tecrübesi ile takımına liderlik etmeye çalışsa da Aydın Karabulut ve İlhan Parlak gibi artık Süper Lig seviyesinde mücadele edecek seviyede olmayan oyuncularla işi zor. Eğer ara transfer sezonunda transfer tahtası açılmazsa kümede kalmak için büyük savaş vermeleri gerekiyor. 
 

*****
 

Trabzonspor maç boyunca 21 şut çekti. Bu da her 4 dakikada 1 kaleyi yokladığı anlamına geliyor. Bu tek analiz bile Trabzonspor’un şampiyonluğu ne kadar istediğini kanıtlar niteliktedir. 
 

*****

Ankaragücü; İstiklal Marşı'nda bayrağa dönüp Trabzonspor’u yanlız bırakmayarak, seyircisi ise 90 dakika takımını çılgınca destekleyerek; üstelik takımı kaybetmesine rağmen rakip takım ve taraftara yaptığı centilmen tavırlarıyla alkışı hak etti.
 

*****

Bu galibiyetle; önümüzdeki hafta şampiyonluk yolundaki en büyük sınavlarından birine Galatasaray karşısında çıkacak olan Trabzonspor,  büyük bir moral kazanmış oldu. 


Selam ve saygılarımla.