Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın 2022'de yapılacak oturumu için başvurular başladı. Konuyla ilgili olarak Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam tarafından yapılan açıklamada; kamuda istihdam edilmek isteyen engelli vatandaşlar için Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı başvuruların devam ettiği belirtildi. 27 Ocak’ta başlayan müracaatlar 15 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek. Bu süreler içerisinde başvurusunu tamamlayamayan adaylar için geç başvuru tarihi ise 9-10 Mart 2022 olacak. EKPSS Sınavı 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

Seha Sağlam, EKPSS’ ye %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu olan veya bu şartı sağlayan ÇÖZGER’ i (Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu) olan ortaöğretim (lise veya dengi), önlisans, lisans mezunu olan veya sınav geçerlilik süresinde mezun olabilecek adayların başvuru yapabileceğini belirtti. Bu yıl yapılacak olan EKPSS Sınavında alınan puan 4 yıl süreyle geçerli olacak.

İlk defa sınava girecek adaylar, Değirmendere Mahallesindeki Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne şahsen başvuru yaparak aldıkları belgeyi ÖSYM Kayıt Bürolarına teslim edecek. Daha önce sınava girmiş adaylar ise (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gelmeden) internet üzerinden kayıt yapabilecek ya da ÖSYM Kayıt Bürolarına direkt olarak giderek kayıtlarını yenileyebilecek.

Adaylar konu hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 04622301974 numaralı telefonundan da bilgi alabilecek.

EKPSS sınav ücreti ne kadar?

Adaylar 45 TL'lik başvuru ücretini Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Halkbank, İş Bankası, Finansbank, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası, Kuveyt Türk  Katılım Bankasının şubelerinden ve ATM’lerinden, Ziraat Bankası internet şubesi ve mobil şubeden yatırabilecek.  

EKPSS Kılavuzuna aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/EKPSS/bkilavuz_27012022.pdf