Oynadığı son yedi maçta sadece iki puan alan ve düşme hattından kurtulmaya çalışan Antalyaspor'u deplasmanda mağlup eden Trabzonspor, zirve yarışında haftayı kayıpsız kapattı. Karşılaşmada atılan dört gol de ilk yarıda geldi. İlk yarıya Serdar Özkan ve Aatif Chahechouhe gibi hamle oyuncularını yedek çıkaran Stjpehan Thomas savunma ağırlıklı bu kadro ile çok gol yediği son haftalarda kalesini gole kapatmak istedi. Trabzonspor’da ise Jose Sosa, Novak ve Pereira yokken sakatlığından ötürü tam 350 gündür ligde kadroya giremeyen Onazi maç kadrosundaydı.
 

*****

Antalyaspor, Süper Lig'de bu sezon beklenen performansı göstermedi. Eğer ara transfer dönemini iyi değerlendirmezse ligin düşme adaylarından biri olur. Fakat buna rağmen ikinci devrede Bordo-Mavilileri kanatlardan ve ortadan oldukça zorladılar. Doğukan, Ufuk gibi iyi oyuncuları olmasına rağmen, iyi bir golcüleri yok. Ama yine de baskı kurdukları zamanda Aatıf ile net 2 pozisyon üretip gününde olan Uğurcan'ı geçemediler.
 

*****

Ünal Hoca 4-2-3-1 taktiği ile savunmanın önünde Abdülkadir Parmak-Obi Mikel ikilisini tercih etti. Abdülkadir Parmak beraber oynadığı dönemlerde performansını parlatan Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü çok arıyor ve henüz o dönemdeki performansına ulaşabilmiş değil. %68 lik pas yüzdesi ile maçın en kötüsü olduğunu söylememiz gerekiyor. Sakatlıktan yeni kurtulmuş ve hemen hemen bir yıldır oynamayan Onazi bile bugün Abdülkadir Parmak'ın gösterdiği performansın fazlasını gösterirdi.
 

*****

İlk yarıda Sturriddge, Sörloth ve Nwakaeme üçlüsünün birbirine yakın oynaması golleri getirdi. Sturiddge kesinlikle ligimizin çok üzerinde bir oyuncu biraz daha güçlü olabilse Türkiye’de çok iz bırakır. Ki henüz Sturridge’nin 90 dakikayı tamamladığı maç sayısı yok. Buna rağmen 3 gol 4 asist le oynaması ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Şu istatistiğin çeyreğini Galatasaraylı Falcao yapsa yer yerinden oynardı. Ama Sturridge yaptığı için pek ses yok. 
 

Sturridge Liverpool’da forvet oyuncusu iken Kloop onu forvet arkasına yerleştirmiş ve geniş oyundaki becerilerinden faydalanıp forvetleri asistleri ile beslemişti. Trabzonspor'da da Ünal Hoca Sturridge'yi aynı pozisyonda oynatıyor. Sturridge'nin şu andaki fiziksel ve mental durumu stoperler tarafından marke edilmeye uygun değil ama geniş alanda çok etkili olabilir. O yüzdendir ki Sturridge çıktıktan sonra Trabzonspor baskı altında kaldı. Her ne kadar 90 dakikayı kaldıramayacağını düşünsem de son dakikalarda oyunda olabilseydi maçı Trabzonspor çok farklı kazanabilirdi.
 

*****
 

Maçın ikinci yarısında iki kanadını da altyapıdan yetiştirdiği gençlerine emanet etti Ünal Hoca... Serkan ve Abdurrahim savunmada ellerinden geleni yaptı fakat ofansif olarak henüz yeterli seviyede değiller bu da Trabzonspor’un baskı yemesindeki en büyük etkenlerden biriydi. 
 

Maçta Novak, Pereira ve Sosa’nın eksikliği fazlası ile hissedildi. Sosa olmayınca top kontrolü zayıfladı. Obi Mikel maçın en iyi oyuncusuydu diyebilirim. 4 top çalma, 2 top kesme, 1 uzun pas, 37 kısa pas ile %89 luk pas yüzdesi ile oynayarak orta sahada tek başına direndi. Ama yine de Mikel'le Sosa'nın oyun karakteri biraz daha farklı. Sosa hem topa hem oyuna yön veriyor. Mikel ise sadece topa yön veriyor. 
 

Kaleci Uğurcan da çok iyi oynayarak kalesinde güven verdi. Campi çok iyi bugünde oldukça iyiydi sadece pozisyon hataları yapıyor onu da zamanla atlatacaktır yoksa üst düzey bir stoper olabilir. Nwakame’nin -her ne kadar gol atmış olsa da- ısrarla 90 dakika sahada kalması doğru değil. Ünal hoca, performansı ve gücü düşen Nwakeme’yi de dinlendirmeyi düşünmeli.
 

Trabzonspor maçın son dakikalarında baskı yediği anlarda kaptığı toplarda Antalya sahasında boş alanı verkaçlarla  değerlendiremeyerek aynı Galatasaray maçında olduğu gibi eksik yakalanan Antalyaspor karşısında farkı arttıracak golleri bulamadı.
 

Trabzonspor hücum yaparken topu ayağına alan bırakmıyor ve pas oyunu değil bireysel çabalara girişiyor. Şu bir gerçek ki Trabzonspor oyuncu kalitesiyle ayakta duruyor, eğri gemi doğru sefer. Yirmi beş maç yapmış takım nasıl olur da fizik kondisyon olarak ligin en kötüsü olabilir, anlamak mümkün değil!
 

Selam ve Saygılarımla