Yusuf Yazıcı transferi karşılığında Lille'den bonservisi alınan Edgar Ié, Vitor Hugo ile birlikte oluşturduğu stoper tandemi ile şampiyonluk yolunda büyük katkı sağlamış ancak Altay deplasmanında geçirdiği sakatlık sonrasında kontratı feshedilmişti. Kutlamalara katılan Portekizli oyuncunun takıma geri döneceği bekleniyordu ancak sağlık raporları istendiği gibi gelmeyince karardan dönülmüştü. Yıldız oyuncunun yeni adresi belli oldu.

Daha önce bordo mavililere imza attığı sene Feyenoord'a kiralanan Edgar bu kez Vitesse'ye imza atmak üzere. Deneyimli stoperi kadrosuna katarak defans hattını güçlendirmek isteyen Arnhem temsilcisi işi resmiyete dökmek ve oyuncusunu Dünya Kupası için verilen arada hazırlamak amacında. Salı günü ise imzaların atılacağı öğrenildi.

14 haftası geride kalan Eredivisie'de 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 13 puan toplayan sarı siyahlı ekipte Thomas Letsch'in görevine son verilmiş, yerine bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştırıan Phillip Cocu getirilmişti. Takımda ayrıca Türkiye kariyerinde Trabzonspor formasıyla izlediğimiz Matuš Bero da oynuyor. Karadeniz ekibinde 61 maça çıkan Edgar, 3 gol atıp 4 asist yaparken Süper Kupa kazanma başarısı gösterdi.

Hollanda'nın en önemli spor portallarından Voetbal International, Edgar'ın haricinde Maximillian Wittek'in transferinde hareketlilik yaşandığını yazdı. Deneyimli sol bekin eski hocaıs Letsch'in çalıştırdığı VFL Bochum'a imza atacağı yazıldı. Ayrıca savunma takviyesinde Wesleh Hoedt ve Derry John Murkin'in adı geçtiği belirtildi.