Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Haçka yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan yıkım çalışmalarının ardından mağdur olduğunu belirten yayla sakinlerinin yanında yıkım listesinde adı bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.


     Düzköy halkı, Erdoğan'a; "Sayın Cumhurbaşkanım, Trabzon Düzköy nüfusuna kayıtlıyım. Köyümüze ait yaylada dededen ve babadan kalma kullanmakta olduğumuz yerlerde eski eve yetersiz olduğu için tadilat, yenileme yapmış veya hayvancılığa uygun yaptığımız yeni evlerimize yıkım kararı gelmiştir. Yapılabilecek herhangi bir düzenlemeyle evimizi, doğaya uygun örnek prototip yapılar içerisinde (taş, ahşap veya demir saclı) olacak şekilde değiştirebiliriz. Bizim gibi yer satmamış, satın almamış ve ticaretini yapmamış sayısız yöre halkı vardır.

     Hazine arazisi üzerinde yapılan tüm yapılarla, hayvancılıkla uğraşmış, uğraşmakta olan veya hayvancılığa müsait (ahırı bulunan) yerli halkın yaylalarda yaptığı yapıların aynı değerlendirilmesi ve yıkım yapılması hayvancılığa zarar vermektedir.


     Bu yapılan İmar Barışı Yapı Kayıt Başvuru düzenlemesinin; köylerimizin boşalmasına, ekim dikim işlerinin azalmasına, hayvancılığın geri gitmesine, çayır ve saman üretiminin azalmasına, ithalatın artmasına ve milli sermayeye zarar verdiği veya vereceğinden dolayı yaylaların bu düzenlemeden çıkarılmasını veya mağdur olan yöre halkının lehine esnetilmesini talep ediyoruz." şeklinde seslendi.