Dünya Futbolcular Birliği'nden(FIFPro), futbolcuların haklarını savunan bir oluşum. Dünya çapında ekonomik olarak zorda olan ve oyuncularına maaş konusunda sorun yaratan kulüpleri belirliyorlar. Belirlenen listede ise 7 Türk kulübü var.

FIFPRO, yani Dünya Futbolcular Birliği, oyuncularına maaş ödeme konusunda sorun yaşatan kulüpleri açıkladı. Türkiye'den 3 Süper Lig, 2 TFF 1. Lig ve 2 tane de 2. Lig kulübünün yer aldığı listede dünya çapında yüzlerce kulüp bulunuyor. Türkiye Ligi için yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye liglerindeki birçok oyuncu, FIFPRO’ya başvurarak ödenmeyen maaşlar konusunda yardım talep ediyor. Bu durum bazen, sözleşmelerinin ilk ayı içerisinde meydana geliyor. Bu yüzden Türkiye’de bir kulüple sözleşme imzalamadan önce, oyuncuların kontratları avukatlarına veya oyuncu sendikasına kontrol ettirmelerini şiddetle tavsiye ederiz.

Bazı Türk kulüpleri FIFA’lık olan konularda maaş borçlarını düşürmek için sözleşmeye yazmadan kabul ettikleri bonus ödemelerini düzenli maaş ödemesi gibi gösteriyorlar. Bu yüzden maç bonuslarının miktarını kontratlarına yazmalarını tavsiye ediyoruz”

Açıklanan 7 Türk kulübü ise şöyle:

Bursaspor

Kardemir Karabükspor

İstikbal Mobilya Kayserispor

Antalyaspor

Elazığspor

Eskişehirspor

Ankaragücü