Seçim sürecini tamamlayan Türkiye yeni kabinesini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde açıklanan kabinede dikkat çeken ve piyasaların da merakla beklediği ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek oldu.

Dün gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanlığı devir teslim töreninde Nureddin Nebati’den koltuğu alan Şimşek “Rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneğimiz kalmadı” diyerek yol haritasını anlattı. Türkiye’de duyulan güveni artırması ve istikrarı güçlendirmesi için adımlar atılacağını söyleyen Şimşek “Bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız” diye konuştu.

PİYASALARIN YENİ KABİNEYE TEPKİSİ NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinedeki ‘Mehmet Şimşek’ duyurusu sonrası dolarda kısa süreli bir düşüş yaşandı. Piyasaların bugün yeni kabineye nasıl bir tepki vereceği merakla beklenirken rekorlar peş peşe geldi.

DOLAR 21’İ AŞTI, EURO 23 LİRAYI ZORLUYOR

Saat 08.00 itibarıyla yeni kabinenin duyurulması sonrası Dolar/TL bugün 21.15 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Euro/TL ise 23 lira bandını zorlayarak 22.63 seviyesinde. Sterlin de güne yükseliş ile başlayarak 26.49 civarında seyir ediyor. Güne yüzde 1’e yakın seviyede yükselişle başlayan döviz kurlarının ne yönlü hareket edeceği gün içerisinde belli olacak.