Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk konuşmayı Rektör yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran konuşmasında öğrenci ailelerine seslenerek “Avrasya Üniversitesi eğitimcilerine değerli yavrularınızı emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başta rektörüm olmak üzere biz öğretim elemanlarının birinci görevi, sizlerin emaneti olan çocuklarınızı en üst seviyede yetiştirmek ve mesleki beceriler kazandırmaktır. Bu görev için elimizden geleni yapabileceğimize emin olabilirsiniz’’. Özoran öğrencilere birazdan giyeceğiniz beyaz önlüklerin sadece fiziki koşullarda kirlenmesi, ahlaki ve beceri donanımları bakımından kirlenmemesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz önlük giyme törenini organize eden Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fadime Eroğlu konuşmasında “Geçmişte emeği geçmiş öğretim elemanı ve şuan aktif görev alan bölüm öğretim elemanı arkadaşlarına bölüme verdikleri emeklerinden dolayı tek tek teşekkür etti”. Eroğlu konuşmasına öğrencilerine “ben sizlerin gözlerindeki gülümseme ile besleniyorum” diyerek onlara verdiği önemi vurguladı ve öğrencileri ile birlikte yaptıkları bilimsel ve sosyal aktivitelerinden söz ederek konuşmasına devam etti.

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fadime Eroğlu, törende Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen’e dördüncü sınıf öğrencilerinin uygulama derslerine vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür plaketi verdi. Dr. Erdem Şen “Öğrenciler bizim geleceğimiz, mesleki anlamda gelişmeleri için kurum müdürümüz Dr. Hakan Usta ve diğer ekip arkadaşlarımız onların için gerekli olan her şeyi yaparız ve yapmaya da devam edeceğiz” diyerek aldığı plaketten ötürü teşekkür etti.

Diyetisyenlik mesleğinin her geçen gün başta toplum sağlığı bakımdan önem kazandığını ve kazanmaya devam edeceğini vurgulandığı tören, konuşmaların ardından öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleri ile sona erdi.

thumbnail-haber3.jpgthumbnail-haber8.jpgthumbnail-haber1-001.jpgthumbnail-haber-2-fadime-hoca.jpg