Trabzon Sümela manastırında yapılacak olan ayini yönetmek için Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’u karşılayan kişiler tarafından patriğe Trabzonspor forması hediye edildi.

Arkasına Ekümenik patrik Bartholomeus yazan formadaki ‘’Ekümenik’’ kelimesi kamuoyunun tepkisini çekerken Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada:

‘’ “Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır. Trabzonspor’umuza ve bu kulübümüze gönül veren muhterem vatandaşlarımıza hakaret niteliğindeki bu kepazeliğin hiçbir vicdan tarafından kabul edilmeyeceği ortadadır. Türkiye’de ekümenik diye bir kurum ve görev tanımı yoktur” değerlendirmesini yaptı.

EKÜMENİK NEDİR?

Ekümenik, Fransızca kökenli bir kelimedir ve evrensel, tüm alem anlamlarında kullanılmaktadır. Ekümeniklik ise bir dini ya da herhangi bir birliği daha büyük bir dinle birleştirme ve birlik sağlama amacıyla kullanılan bir kelimedir.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN 'EKÜMENİK' İFADESİNDE ISRARCI

ABD Başkanı Joe Biden, Patrik Bartholomeo'yu Beyaz Saray'da ağırlamış, Lozan'a aykırı olduğu halde 'Ekümenik' ifadesini kullanmakta ısrar etmişti.