61TRABZONHABER.COM

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü resmen başlıyor. Hem öğrenciler hem de velileri yine zorlu bir maraton bekliyor.

Bu zorlu maraton öncesi okula gidecek öğrencilerin bazıları hatta çoğunluğu aşırı stres altında olabiliyor. Yeni bir eğitim yılını karşılayan öğrencilerin strese girmesinin ise çeşitli sebepleri var.

Uzmanlar bu noktada okullar açılmadan önce velileri uyarmaya başladı.

Okul öncesi stres yaşayan öğrencilerin en büyük stres kaynağının tatilin bitiyor olması olarak gösteriliyor.

Tatilin bitmesine üzülen öğrenciler okulun açılmasının stresini yaşarken, aynı zamanda yeni eğitim öğretim yılında omuzlarına ağır bir yük ve sorumluluk bineceğini düşünen öğrenciler de stres yaşıyor.

Ders, ödev ve sabah erken kalkacak olmanın verdiği stresi yaşayan öğrencilere ailelerin nasıl yaklaştığı da büyük önem taşıyor.

Ailelere bu anlamda önemli sorumluluk düşüyor.

Aileler çocuklarıyla konuşarak onları rahatlatmaya çalışmalı ve yeni eğitim öğretim yılındaki sorumluklarında onların yanında ve yardımcıları olacaklarını çocuklarına belirtmeleri gerekiyor.

Bunun haricinde okul başlamadan bir süre önce uyku saatlerinin düzene sokulması gerektiğini belirten uzmanlar, tatil alışkanlıklarını çocuklardan birden bire kesmenin de yanlış olduğunu vurguluyor.

Tatilde yapılan aktivitelere devam edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, okul alış verişini de çocuklarla beraber, onların zevkine göre yapmanın fayda sağlayacağını savunuyor.

Çocuklar üzerinde baskı kurmak yerine onlara yardımcı olmaya çalışmak çocukların stresini azaltmada başrol oynuyor.