Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'da forma giyen Ganalı hücum oyuncusu Christian Atsu, Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinde enkaz altında kalmış ve 12. günde cansız bedeni enkaz altından çıkarılmıştı. Önce İstanbul'a oradan da Gana'ya gönderilen Atsu'nun cenazesi, ülkesinde gözyaşlarıyla karşılandı.

Başkent Akra'daki Kotoka Havalimanı'nda konuşan Gana Devlet Başkan Yardımcısı Mahamudu Bawumia, "Umuda karşı umut ettik, geçen her gün dua ettik, dua ettik. Ama ne yazık ki bulununca yok oldu. Acı verici bir kayıp, çok acı." dedi.

Karayolu ile Hatay'dan Adana'ya oradan da uçakla İstanbul'a getirilen Christian Atsu'nun cenazesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla pazar günü saat 15.20'de Gana'nın başkenti Akra'ya gönderildi.

Atsu'nun cenazesini taşıyan Türk Hava Yollarının (THY) TK 629 sayılı İstanbul-Akra uçağı, Gana'nın başkenti Akra'daki Kotoka Uluslararası Havalimanı'na indi.

Havalimanından Devlet Başkanı Yardımcısı Mahamudu Bawumia'nın yanı sıra bakanlar, ailesi ve taraftarlarca alınan cenaze, özel cenaze evine nakledildi.

Yıllarca Christian Atsu'nun hayırseverliğinden destek gören bir kadın, Atsu'nun cenazesi havaalanına vardığında gözyaşlarına boğuldu. Atsu için düzenlenecek cenaze töreninin tarihi daha sonra açıklanacak.