CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak ve parti yöneticileri ile birlikte Haçkalı Baba Devlet Hastanesi kavşağının kapatılmasından sonra büyük mağduriyetler yaşayan Yaylacık Mahallesi esnafını ziyaret etti.

“Haçkalı Baba Kavşağındaki Düzenleme Tam Bir Garabet”

Ahmet Kaya, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi kavşağının 6-7 ay önce trafiği rahatlatmak amacıyla kapatıldığını fakat yerine akılcı bir çözüm üretilmediğini belirterek, “Trabzon’dan gelip Düzköy’e gitmek isteyen vatandaşlarımız orayı kullanamaz oldular. Ayrıca, Düzköy yolundan gelenlerin Akçaabat'a dönüşü için geçici bir düzenleme yapmışlar. Öyle bir çözüm üretmişler ki tam bir garabet. Her gün trafik kazalarının yaşandığı, esnafı ve vatandaşları perişan eden garip bir düzenleme olmuş. Trafik belki orada değil ama az ilerde ve az geride yığılmaya devam ediyor. Yapılan iş Çözüm değil, adeta çözümsüzlük olmuş.” dedi.

“Esnafın Dayanacak Gücü Kalmadı”

Haçkalı Baba kavşağının kapatılmasıyla Düzköy yolu üzerindeki birçok esnafın siftah yapamaz hale geldiğine dikkat çeken Kaya, “Esnaflarımızı ziyaret ettik. Hepsi feryat ediyor, işleri bitme noktasına gelmiş. İktidar partisi milletvekilleri ‘Biraz sabredin, yılbaşına kadar bu meseleyi çözeceğiz.’ diyerek esnafımıza söz vermişler. Yılbaşı geçti, ocak ayı geçti, şubat ayı geçti, yapılan bir şey yok, esnafın dayanacak gücü kalmadı.” dedi.

“Yolu Uzattılar”

Kavşağın kapatılmasını ve araçların Akçaabat yönüne dönüşü için yapılan yol düzenlemesini eleştiren Ahmet Kaya, “Bir yan yol yapmışlar. Düzköy’den gelip Akçaabat yönüne gitmek isteyen araçlar bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Ama çok tehlikeli, burada hemen her gün kazalar oluyor. Trabzon yönünden gelip Düzköy yoluna dönmek isteyenler Akçaabat’a gidip oradan geri dönüyor. Bu, sürücüler için yolun en az 5-6 kilometre uzaması demek. Yakıt fiyatlarına hemen her gün zam geliyor. Benzin, motorin 20 lirayı aştı. Bu pahalılıkla, bu akılsızlığın her bir sürücümüze maliyeti her seferde en az 10 lirayı buluyor. Yazık değil mi?" dedi.

“Vadedilen Dal-çık Projesi Nerede?”

Haçkalı Baba kavşağının olduğu yere daha önce dal-çık projesi yapılmasının gündeme geldiğini belirten Kaya, “İktidarın Vatandaşa vaadi bir dal-çık projesiydi. Uzun bir zaman önce etüt çalışması yapıldığı, projeler hazırlandığı, hatta parasının da ayrıldığı söylendi. Ama o günden bugüne hiçbir adım atılmadı. Verilen söz neden tutulmadı? Verilen söz tutulmadığı için Mağduriyet devam ediyor. Özellikle esnaflarımız perişan.” dedi.

“Sıkıntıyı Yerinde Görün Ve Bir An Önce Çözün”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İktidar partisi milletvekillerine ve yetkililere çağrıda bulunarak, “Gelin bu kavşaktaki sıkıntıyı yerinde inceleyin. Esnaflarımızı ziyaret edin ve yaşadıkları mağduriyeti bir görün. Trafik kazalarında Canlarımız gitmeden, daha fazla maddi kayıplar yaşanmadan bu meseleyi bir an önce çözün. Yetti artık!” dedi.

“Esnaf Bitme Noktasına Geldi”

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak ise, konuyla ilgili “Yaylacık Mahallesi esnafımız kavşağın kapatılmasından sonra işlerinin çok büyük oranda düştüğünü söyledi. 10 işçi çalıştıran 20 işçi çalıştıran işyerleri çalışan sayısını 3-5 işçiye kadar düşürmek zorunda kalmış. Artık para kazanamadıklarını, işlerinin bitme noktasına geldiğini söylediler. Burada gerçekten çok ciddi bir sorun var. Burada her gün kazalar yaşanıyor, insanlarımız perişan oluyor. Bu insanların sesini duyun, esnafın esini duyun. Akçaabat bu kadar çileyi çekmek zorunda değil. Bir an önce yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bunun takibini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.