Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de olaylı başlayan yıkımlar devam ederken CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzundan konuya dair bir açıklama geldi.
 

Güzide Uzun; "Bugün Uzungölde başlayan yıkımlar için dikkatinizi Uzungöl’e vermenizi  sizden rica ediyorum.  Uzungöl için 1990’lı yıllarda kıyı kenar çizgisi çizilmiş ve Turizm Bakanlığınca İmar planı yapılmıştır. Ancak İmar yetkisi Belediye Meclisinde olup arsa sahiplerinin baskısı ile yapı izinleri çoklu miktarda verilmiştir. Turizmin gözbebeği olan Uzungöl maalesef o günden bugüne mevcut belediyelerin göz yummasıyla Uzungöl talan edilmiştir. İlgili bakanlıklar denetim yetkisini kullanmayarak bu duruma göz yummuştur. Milli servet söylemleriyle şimdilerde havuzlu siteler Uzungöl için gündeme gelince telaş başlamıştır. Bundan 10-15 sene evvel gözler kör müydü,? Tarihi tescilli binalara yapılan eklemeler yapılırken görmeyen gözler şimdi bu binaları kurtarmak için ivedilikle düzgün ve akılcı çözümü bulup tescilli oluşlarının hakkını vererek yeniden konumlarını geri vermelidir. Devlet denetim gücünü zamanında kullanarak acze düşmemelidir. Yaşanan sonuç şimdiki gibi kaos olur. Uzungöl’ün İmar Planı yapılırken meslek odalarının başında Mimarlar Odası görüşü, oradaki halkın ve işletmecilerin görüşü alınmadan  zemindeki durumları incelenmeden mevcut  plan yapılmıştır. İmar planına aykırı yapılan binaların bazıları İmar barışından faydalanmış mıdır? Zaten imar barışı başlı başına bir kaos’tur.  Devlete para lazım oluna geçici pansuman tedbir demektir imar barışı.

Uzungöl belediyesinin bu konuda sorumluluğu çok fazladır. İmar planlarını orada yaşayanların ve yetkili bilim insanlarının görüşü alınmadan yapılması sorunun temelini oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.