“BİZİM İMAN DOLU GÖĞSÜMÜZ, SİZLERİN VERDİĞİ GÜCÜMÜZ VAR”

Aday tanıtım toplantısında konuşan 1. Sıra Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, halktan aldıkları güçle ülkeye yeniden hak, hukuk ve adalet getireceklerini söyledi

28. Dönem Trabzon Milletvekili Adayları Av. Sibel Suiçmez, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Musa Hacıoğlu, İlker Akıncı ve Mustafa Erdi Çakır halkla buluştu. Oldukça kalabalık bir atmosferde gecen tanıtım toplantısında 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, yoğun programı nedeniyle kısılan sesiyle vatandaşlara hitap etti.

Şehitler haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Suiçmez, “Öncelikle Başta Mustafa Kemal olmak üzere bu güzel vatan bayrağı altında yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimize bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

d9446ec2-0622-402f-984c-8ab2d56549c3

“BİZLER ASLINDA SİZLERİZ”

Sözlerine “Görüyorum ki bizler sizleriz” diye devam eden Suiçmez şunları söyledi: “2017 yılında dünyada örneği olmayan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, deli gömleği gibi ülkemize giydirdiler. O tarihte bizler kapı kapı, il il dolaşarak bu sistemin zararlarını anlattık. Bugün ülkemizde adalet, sağlık, eğitim sistemi çökmüşse, bugün ülkemizde hayvancılık, tarım, ekonomi yerle bir olmuşsa bunun sebebi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Kendi çıkarları uğruna devlet imkanlarını alabildiğince kötü kullandılar.”

“Cumhuriyetin 100. yılını kutladığımız, 200. Yılına girdiğimiz bu dönemde ülkemizde tarihi bir secim yaşanacaktır” diyen Suiçmez sözlerini şöyle sürdürdü, “Ülkemiz ya otokrasi ile ya da demokratik bir sistemle yönetilecek. Tam da bu noktada 6 siyasi parti genel başkanımız bir araya gelerek Millet İttifakı masasını oluşturdu. Hepimizin hedefi millet ittifakının adayı olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmaktır. Bu amaç doğrultusunda bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nde 25 aday adayı olarak yola çıktık. O süreçte hepimiz ne olursa olsun 1. sıra milletvekili adayıymış gibi çalışacağımızın sözünü verdik. Bugün 19 aday adayımız da aramızda. El eleyiz kol kolayız yan yanayız birlikteyiz.”

0b0eb59a-63cd-48bc-8548-93066f748068

“BİZİM İMAN DOLU GÖĞSÜMÜZ VAR”

“Bugün karşınızda Millet ittifakının adayları olarak bulunuyoruz. Bizler 14 Mayıs’ta tarih yazacağız. Yanımızda devletin imkanları yok. Yanımızda devletin kamu görevlisi olduğunu unutmak zorunda bırakılan yetkililer yok. Yanımızda çetelerin beslediği ekonomik güçler yok. Varsın olmasınlar. Biz de iman dolu göğsümüzde Atatürk ilke ve devrimlerinin gösterdiği yolda yürüyecek, anayasamızın 2. maddesinde yer alan temel niteliklere dokundurmayacak sizlerin verdiği güç var. Bizim yanımızda korkmadan yılmadan bugüne kadar Cumhuriyeti’ni, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, hukuku, adaleti liyakati, demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği savunan sizler varsınız. Bu güç bizi iktidara taşıyacak. 15 Mayısta Türkiye’ye baharı birlikte getireceğiz. Bu seçimlerde çok çalışacağıma Atatürk ve Cumhuriyet kadını olarak söz veriyorum.”

7cac447b-b2e8-4afb-9714-a9026ef3bedd

Konuşmaların ardından Vatandaşlar CHP adaylarına oldukça ilgi göstererek bol bol fotoğraf çekildiler. Vekil adayları, Uzun sokak ve Maraş Caddesinde yürüyerek halkla selamlaştılar.