Millet İttifakı 14 Mayıs 2023 seçimleri çalışmalarını Trabzon’da ara vermeden sürdürüyor. CHP Trabzon milletvekili adayları Av. Sibel Suiçmez, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Musa Hacıoğlu, İlker Akıncı, Mustafa Erdi Çakır ve CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı ile  CHP  İlçe Başkanları ve Millet İttifakı bileşenlerinin ile birlikte Meydan Parkı Atatürk Alanında partililer ve vatandaşlar ile bayramlaştılar.

Suiçmez, Bayramlaşma töreni ardından Sıra Mağazalardaki “Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezimizin” açılışına katıldı.

245e2f8b-2874-4522-a875-6b65a9132da3

ESNAFIMIZIN FAİZ BORÇLARI SİLİNECEK

Sibel Suiçmez Milletvekili Adayları ile birlikte daha sonra Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Cüneyt Hayal ve yönetim kurulu üyeleri ile bayramlaştı.

Sibel Suiçmez, burada sözlerine Esnaf Bakanlığı kurulacağını söyleyerek başladı.

Suiçmez,‘’Ticaret Bakanlığı, “Esnaf ve Ticaret Bakanlığı” olarak yeniden yapılandırılacak. Esnafın sahipsiz olmadığını herkes görecek, sırtlarındaki yükü kaldıracağız. Esnafın pandemi döneminde ve depremden etkilendiği illerde bankalardan aldığı kredilerin faizleri, Bağ-Kur ve vergi borçlarının faizleri silinecek, anapara ise makul ölçülerde taksite bağlanacak. Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisi sıfırlanacak. Ekonomik ve Sosyal Konsey aktif hale getirilecek. Saraydaki, kurumlardaki çetelerin değil, işçi memur, çiftçi, sanayici ve esnafın gerçek sorunları akılcı doğru ve adil politikalarla çözülecek. ’dedi.

a3637adb-9555-435a-9dfd-3f31bbc295e3

KALDIRILAN KÖY TÜZEL KİŞİLERİ YENİDEN OLUŞTURULACAK

Milletvekili Adayları ile birlikte Ortahisar Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden CHP Trabzon milletvekili adayı Av. Sibel Suiçmez, burada Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar ile bayramlaştı.

Av. Sibel Suiçmez, burada yaptığı konuşmada, Muhataraların devlet yönetim sisteminin en küçük ama en önemli yapıtaşı olduğunu belirterek ; ‘’Devlet halk birlikteliğini yeniden tesis edebilmek en temel görevimizdir. Dayanışmacı ve paylaşımcı bir anlayışla ortaya koyduğumuz toplumsal ve ekolojik programlarla bugün AK Parti ve saray rejiminin neden olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel krizleri aşacağız. Bu noktada toplumsal işleyişin önemli bir alanı olan muhtarlıklarımızla ilgili plan ve programlarımızı hazırladık. Muhtarlarımızın görev, yetki, sorumluluk ve sosyal haklarını kapsayan bütüncül bir kanunu olacak. Muhtar evi imar planlarında açıkça yer alacak. Muhtarlarımıza yardımcı bir büro personeli tahsis etme zorunluluğu getirilecek. Kaldırılan köy tüzel kişileri yeniden oluşturulacak. Bütçesi olmayan bir kamu alanı gerekli işlevlerini yerine getirmekte zorluklarla karşılaşır. Her muhtarlığın ayrı bir bütçesi olmalıdır. Bizim iktidarımızda kamuda israfa son verecek politikaları uygulayarak, halkımızın sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek sosyal devlet anlayışıyla ülkemizi yöneteceğiz. ’dedi.

Daha sonra Suiçmez, Beşirli mahallesi ve Meydan bölgesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

f7f05e47-3187-4dfd-bfe2-5a59569fd3994350dfce-0026-498e-83c4-ccabd59a08001111-1430b2eb2a8-dece-4e8f-a263-4671e2898644