Panele katılan CHP Trabzon Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, kadın politikalarıyla ilgili açıklama yaparak “Aile destek projemiz var. Kadınlarımıza kart verilecek, kimseye muhtaç olmayacak. Tarımda gençlerimizin ve kadınlarımızın primleri devlet tarafından ödenerek sigortalı olacak.” dedi.

Panelde Trabzon’un kadın milletvekili adayları bir araya gelirken katılımcılara kadın politikaları anlatıldı.

TRABZON’DA UĞRADIĞI KABA KUVVETİ KINADI

Kadın milletvekili adayı olarak Trabzon’da yaşadığı sorunu anlatan Suiçmez, “Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimi ikinci yüzyılımızın seçimi. Sahaya baktığımızda mücadelenin neredeyse kaba kuvvete gelen erkek sistemi üzerinden yürüdüğünü görüyoruz. Geçenlerde caddede partililerimizin önünde yürürken il ve ilçe başkanı tarafından önüm kesildi. Trabzon’da siyaseti erkek egemenlik üzerinden sağlanmasını kınıyorum.” dedi.

6b7dd879-b466-4f7c-bab9-7e862aeda889

KADINLARIN ÖZLÜK HAKLARI İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Kadınların yaşadığı  ekonomik, eğitim ve istihdam edilememe sorunlarını sıralayan Suiçmez, “Bizim bir derdimiz var. Üretebileceğimiz politikaları ortaya koymak için buradayız. Ortak özelliğimiz kadın olmamız. Kadın bakış açısına sahip milletvekillerinin o koltukları doldurması lazım. Bizler kadınız, doğuranız, üreteniz, yetiştireniz. Ekonomik, eğitim, istihdam edilememe ortak sıkıntılarımız. Ama sahada başka bir problemimiz var. Kadının özgür olmama problemi var. Bugün kadınlarımız katlediliyorsa, her sınıftan kadınlarımız şiddete maruz kalıyorsa ortada büyük sorun var demektir. Hala kadının özgür olmadığını düşünen zihniyetle mücadele ediyoruz. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan söylüyorum. Kadınlar başörtüsü taktığı için, mini etek giydiği için, kahkaha attığı için öldürülmüyor. Kadın doğuştan gelen özlük haklarını kullanmak istediği an şiddete maruz kalıyor. Bunu tetikleyen bir iktidar oldukça kadın cinayetleri deva edecektir.” şeklinde konuştu.

7ff8657b-b917-4952-a692-35ccfd545795

KADINLARA SİGORTA HAKKI TANINACAK

Millet İttifakı iktidarlığında kadınlara yönelik politikalarını  açıklayan Suiçmez, “Türkiye’de acil bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. Bunu da ancak ilkokuldan başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği derslerini müfredatımıza koyarak yapabiliriz. Esas sorunumuz kadınıyla erkeğiyle eşit kılınmayan zihniyetle mücadele etmektir. Eşit olmak, birey olmak istiyoruz. Trabzon kadın dostu bir kent. Kadına ve çocuğa yönelik her alanda programlamanın yapılması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 6 maddede huzur ve mutluluğu sağlayacak projelerimiz sıralanmış. Kadın bu kadar üretirken ona yapılacak desteklerin bir lütuf gibi sunulması kabul edilir değil. Sosyal devlette bunlar zorunludur. Asgari ücretin altında çalışan varsa ya da işsizse en az asgari tutarında enflasyona ezdirmeyecek biçimde aile destek projemiz var. Millet İttifakı iktidara gelince hiçbir siyasinin kapısına gitmeden bu kart kendisine verilecek. Kadın kimseye muhtaç olmayacak. Hakkını alacak. Yaşlı, engelli bakım yerleri açacağız. Bunlara bakanların da sigortalarını devlet  karşılayacak. Kadınlara emekli olma hakkı tanınacak. Tarımda çalışan genç ve kadınlarımıza da tarım sigortası yapılacak. Primleri devlet tarafından sağlanacak. Yine tarım çalışanlarımızın emekli olması sağlanacak.” açıklamalarında bulundu.

21f195e0-d75b-44ef-842a-ce4247629909

a7fcaf80-e5d2-4853-bd93-1398ad36c602